Semne de întrebare, semne de exclamare, punct și de la capăt. Guest post despre conferințele Laurei Markham

Mă grăbesc să termin dereticatul prin bucătărie și cum graba strică totdeauna treaba, scap o farfurie și o presar țăndări pe jos. Îmi urmez potopul de cuvinte înnodate aferent situației și caut să strâng. Auzind bufnitura Ana vine repede să cerceteze. Se uită la mine îmbufnată și pe un ton certăreț îmi spune:-

– Ce-ai mai stricat, mami?

Îmi recunosc imediat soțul, în cuvinte, în priviri. Ea nu știe că el o spune în glumă, ea a învățat ce noi i-am arătat. Noi suntem Steaua Nordului, cum bine ne-a asemuit astăzi dr. Markham. Ce paralelă excelentă! Așadar nu pot să nu mă întreb oare câte altele am învățat-o deși nu ne-am fi dorit? Oare m-a auzit dimineață, în intersecție, când X nu mi-a cedat trecerea, oare câte cuvinte astfel spuse au zburat fără să le mai pot aduce înapoi?

Oare ce a înțeles când m-am înfuriat la coada la hipermarket pentru că Y scana 50 de Z, bucată cu bucată, dar când aleg să îi negociez ascultarea/tăcerea/răbdarea cu puțină ciocolată, cu o jucărie nouă, cu promisiunea că Pinkie Pie, Robin Hood vulpoi sau Elena din Avalor o așteaptă dacă…? Lesne de înțeles că nimic bun, asta știu, dar cum să fac altfel? Cu întrebarea asta în minte și cu altele derivate, m-am prezentat astăzi /sâmbătă la conferințele susținute de Dr. Laura Markham.

De la Alfie încoace nu-mi amintesc să mai fi așteptat cu atâta entuziasm o conferință, darămite două…

Laura Markham, doctor în psihologie clinică, fondatorul www.ahaparenting.com și autorul bestseller-urilor „Părinţi liniştiţi, copii fericiţi: cum să înlocuim ţipetele cu conectarea” şi „Părinţi liniştiţi, fraţi fericiţi: cum să creştem fraţi prieteni pe viaţă”, a revenit la București pentru a susţine două conferinţe Cum să devii părintele blând de care are nevoie copilul tău şi Cum să creşti un copil inteligent emoţional, dedicate părinţilor de copii de toate vârstele.

Bun, acum că știți ambianța, hai să ne cufundăm în ce am învățat de aici. Ascultând-o pe dr. Markham vorbind, m-am simțit ca la un curs de aprofundare a șoferiei, adică eu am permis, cat. B, unii au A, B, C poate chiar și D. Eu știu să conduc, dar tot mai fac câte o tamponare, mai o bară zgâriată, mai o oglindă spartă, plus că mă enervez în trafic… și vreau să fac mai bine, dar mai ales vreau să conduc preventiv.

Dr. Markham m-a energizat printr-o deșteptariadă autentică care m-a făcut să râd, să plâng, să înghit în sec și m-a pus serios pe gânduri pentru că are înspăimântător de multă dreptate. După azi văd mai bine cum să separ grâul de neghine așa că pun punct și o iau de la capăt, dar nu oricum, ci încărcată cu o structură care să ne ducă în siguranță spre destinația dorită.

 Text: Gabriela Măgureanu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.