Știri
Leave a comment

SigmaNET sustine programul “Fiecare Copil Conteaza”

Incepand cu 1 iunie, SigmaNET se alatura organizatiei Salvati Copiii pentru sustinerea programului “Fiecare Copil Conteaza“, program national de reducere a mortalitatii infantile dezvoltat in parteneriat cu compania farmaceutica GlaxoSmithKline Romania (GSK) si cu sprijinul Ministerului Sanatatii.

 

Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata de 9.8 la 1 000 de copii nascuti vii, in 2010 (conform Institutului National de Statistica).

 

Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a numarului de decese in randul copiilor cu varsta mai mica de cinci ani, in perioada 2010 – 2015.

 

Prin acest parteneriat toti clientii SigmaNET, dar si fanii paginii de Facebook au ocazia sa contribuie la sustinerea programului “Fiecare Copil Conteaza” prin fiecare COMANDA efectuata pe site-ul www.sigmanet.ro sau prin fiecare LIKE dat paginii de Facebook.

 

Mai exact, in perioada 01.06 – 30.06.2012, pentru fiecare comanda efectuata pe site-ul www.sigmanet.ro, SigmaNET va dona 1 LEU, iar pentru fiecare LIKE la pagina de Facebook, se vor dona cate 0.50 LEI* catre programul Fiecare Copil Conteaza.

 

Anul acesta, Salvati Copiii Romania extinde programul “Fiecare Copil Conteaza” in alte 5 judete din Romania, unde rata mortalitatii infantile inregistreaza valori ridicate: Botosani 13,4%, Suceava 11,2%, Iasi 9,8%, Vaslui 13,2% si Neamt 10%, comunitati in care echipele programului vor lucra direct cu femeile gravide si cu copiii cu varsta intre 0 si 5 ani, pentru imbunatatirea controlului sarcinii si ameliorarea starii de nutritie si sanatate.

 

Beneficiarii programului desfasurat anul acesta vor fi: 1 000 de copii sub 5 ani, mame si gravide si 2 500 de adolescenti si parinti. Programele de educare si informare vor fi sustinute de 20 de cadre medicale si lucratori in domeniul asistentei sociale (doctori de familie, asistenti medicali si mediatori sanitari) si 50 de voluntari.

 

* in limita a 10.000 Lei

Comunicat de presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree