Magia Crăciunului  în filmul „Spărgătorul de Nuci și Cele Patru Tărâmuri”

Acum două săptămâni am fost cu fetele la premiera filmului „Spărgătorul de Nuci și Cele Patru Tărâmuri”. Am văzut varianta 3D și o recomand pentru că decorurile sunt frumoase și am simțit că merg alături de Clara, personajul principal, prin zăpadă, prin trunchiul unui copac, printre sute de șoareci și tot așa. Despre poveste nu vă zic prea multe, vă invit să vedeți filmul. Veți intra de-a binelea în atmosfera de Crăciun.

Stau să-mi aduc aminte dacă filmele de animație de acum 30 de ani aveau în ele și mesaje pentru părinți. Cu ochii pe geam și cu capul sprijinit în palmă, mai scotocesc prin amintiri să găsesc momente în care mama sau tata se uitau cu mine la desene animate. Nu le găsesc. Poate că se uitau, dar nu mai țin eu minte. Sau poate copiii făceau chestii de copii, adulții de adulți. Lucrurile nu erau așa amestecate când eram eu mică. Vouă nu vi se pare așa?

Mie îmi place să mă uit cu fetele la filmele de animație, astea de acum. Găsesc unele întrebări și situații pe care nu le găseam în copilările. Iar răspunsurile le primesc abia acum. Mi se pare foarte smart că regizorii s-au gândit la asta. Plus unele glume pe care doar adulții le înțeleg. Da, îmi plac adaptările poveștilor clasice care surprind călătoriile eroilor, devenirea lor, obstacolele, etica sau… nonetica, arhetipurile, firul epic.

 

O să vă zic ce mi-a plăcut la film
 • Costumele. Costumele. Impresionante
 • Decorurile
 • Muzica
 • Interpretarea unor actori
 • Întorsătura cu personajul negativ
 • Morgan Freeman – cum să nu-ți placă? 😊
 • Pasiunea Clarei pentru fizică și dezlegarea misterelor
 • Inocența și curajul Clarei, asumarea misiunii, determinarea
 • Paralela între scurgerea timpului în Cele Patru Tărâmuri față de lumea din care vine Clara
 • Evidențierea că dincolo de comportamente există suferință tacită
Ce nu mi-a plăcut
 • Keira Knightley, nu mi s-a părut potrivită mai ales ca fizionomie. Interpretarea a fost ok, dar am simțit că nu a umplut rolul.
 • Mi-a fost greu să îl văd pe Morgan Freeman și să aud altă voce decât a lui. Am mers la varianta dublată.

Fetelor le-a plăcut filmul și povestea în sine, dar și de personajul negativ. Julie (5 ani) a îndrăgit-o pe Mama Ghimbir, căreia îi tot spunea Mama Rădăcină, iar Măriuca (7 ani) pe Bombonica. În mega producția „The Nutcracker and the Four Realms/Spărgătorul de Nuci și Cele Patru Tărâmuri” îi veți descoperi pe Keira Knightley în rolul Zânei Fondantelor, pe Mackenzie Foy ca Clara, pe Helen Mirren în rolul Mamei Ginger și pe nimeni altul decât Morgan Freeman ca excentricul naș Drosselmeyer. Distribuția îi mai include și pe Eugenio Derbez (Hawthorne), Richard E. Grant (Shiver), Jayden Fowora-Knight (Philip Hoffman), alături de Matthew Macfadyen, Ellie Bamber și Thomas Sweet.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.