Spectacol senzorial pentru copii la MiniArtShow by Ioana Ginghină

spectacol-senzorial

Ploua cu găleata. Julie voia să își satisfacă dorul de mine și stătea cocoțată în brațe. Măriuca se foia dintr-o parte în alta a holului în căutarea celei mai kitchoase umbrele posibile. Nu am lăsat-o să o ia. Ne pregăteam să ajungem la spectacolul senzorial În căutarea lui Nemo de la MiniArtShow by Ioana Ginghină.

Spectacolul a venit exact la fix pentru că de ceva timp mi-am propus să descopăr lumea prin simțuri. De fapt a fost o propunere la cursul Copilul interior și eu am acceptat-o țopăind ca o fetiță cu pantofii roșii. Desigur că le iau și pe fetele mele în această călătorie și suntem ca niște hamsteri care adulmecă mâncarea și o savurează cu ochii închiși. Alteori mergem la plimbare și pipăim frunze, copaci, iarbă, garduri de metal sau de ciment, bănci de lemn sau scaune de marmură și tot așa.

Mindfulness predat de copii

Am ajuns la sediul cu ferestre bleu cu puțin timp înaintea tuturor celorlalți bloggeri, suficient cât Julie să se creadă la mare și să rămână cu picioarele gloale, cu tutu și tricou. Era vorba de un spectacol marin doar, așa că ea s-a adaptat temei.

Fără să ne dăm seama trecusem, în cele 30 de minute de când plecasem din casă, pe lângă o lume pe care nu o experimentasem. Din grabă. Ploaie rece, geamuri aburite la mașină, bălți, ciorapi uzi, ceai fierbinte, cafea fără zahăr, parchet lustruit că te poți oglindi în el.

Când ne-am adunat cu toții, povestea a început. Corina spunea povestea lui Nemo ajutată de copii. O eșarfă cu pești și alge pictate, mare cât 5 copii era plimbată pe deasupra lor. Unii stăteau să fie mângâiați pe față cu eșarfa, alții se făceau că prind pești. Putem învăța atât de bine de la copii lecția trăirii în prezent. Trebuie doar să ne uităm la ei cu atenție și curiozitate.

Proiecția pe perete mi-a adus aminte de diapozitive

Pe fundal sunetul valurilor. Apoi copiii l-ai mângâiat pe Nemo și s-au uitat la povestea proiectată pe perete. Asta mi-a amintit de copilăria mea când mă uitam la diapozitive.

La finalul poveștii toți copiii au sărit în piscinele cu nisip kinetic și nu se mai lăsau duși acasă la somn.

Nici nouă, mamelor, nu ne venea să plecăm. Afară ploua în tihnă, înăuntru mirosea a cafea și a cornulețe proaspete cu gem și nucă.

Fetele au hotărât că mai venim în sâmbetele cu spectacole senzoriale. Deși ele sunt targetate pentru copiii până în 5 ani, Măriuca (6) a trăit cu multă deschidere acest spectacol interactiv. Dacă sunteți interesați, iată ce este nevoie să știți:

  • Activitățile stimulează văzul, auzul, mirosul și simtul tactil, dar și creativitatea și imaginația.
  • Prețul unei ședințe este 50 de lei
  • Abonament cu 6 sedințe: 240lei
  • Sâmbăta sunt înscrierile pentru grupa mică (0-2 ani), iar duminica grupa mare (3-5 ani).
  • Detalii la 0749 419 999

Tematica atelierelor povestită de MiniArtShow

Lumea lui Nemo, În parc, Aventurile lui Cipolino în grădină, Cameleonul, Muzica cu chef de joacă, Adio toamna. Detalii despre spectacole, program și înscrieri, aici.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.