Spectacol Zurlesque la ceas de vara

Duminca am fost la Zurli, la spectacolul Intamplari din lumea povestilor. Cu toate ca am trecut la ora de vara si ca fetele au dormit mai mult cu o ora, cu toate ca spectacolul a avut loc la Palatul Copiilor, nu la Cinema Pro, ca pana acum, cu toate ca a trebuit sa o alaptez pe Iulia de doua ori, sa ii pun masca cu adrenalina si ser fiziologic, sa ii scot mucii din nas cu aspiratorul, sa pregatesc micul dejun pentru toata casa, sa ii las instructiunile de rigoare bonei, special venita ca noi sa putem sa mergem cu Mariuca la Zurli, am ajuns la timp acolo unde trebuia. Pentru asta, eu m-am trezit la 6.

Am avut locuri in randul 4, la capat. Am vazut totul atat de bine ca atunci cand oftalmologul imi mai marea putin dioptriile. Am vazut emotia celor cinci din Gasca Zurli cand s-a ridicat cortina si reflectoarele le luminau ochii mirati si aerul tras adanc in piept la vederea unei sali pline. Am vazut ca Tanti Prezentatoarea ii soptea ceva la ureche Fetitei Zurli, pana sa ajunga cortina la capat. Am vazut ca Tanti Prezentatoarea avea niste pantofi superbi care au inlocuit cizmele de la spectacolul trecut. Taticul Urban a vazut ca Fetita Zurli are tatuaj pe gat :). Am vazut ca aproape toate fetitele din sala aveau bentite cu cornete ca cea a Fetitei Zurli. Bineinteles ca Mariuca nu s-a lasat mai prejos si a dansat tot spectacolul cu coarne pe cap.

1

2

Eu iar m-am simtit ca in copilarie cand ma uitam duminica la Abracadabra. Cred ca mai toti parintii fac asocierea asta. Spectacolul a fost luminos, dansant, antrenant, cu cantece noi, cu batai din palme. Cel mai mult mi-a placut un cantec cu cuvinte care nu inseamna nimic, un fel de sanda la manda la pitula, dar altfel. Il stiam de cand eram la gradinita, dar il uitasem. Mariuca era in extaz si se uita la mine cu ochii mari, si vorba lui Bogdan, daca n-ar fi avut urechi ar fi ras cu gura de jur imprejurul capului.

3

Specatcolul a avut ca tema/povata stransul jucariilor. Buna treaba. Nu ma plang, Mariuca isi strange jucariile aproape de fiecare data, eu doar retusez (adun creioanele de sub canapea, papusile mici din Kinder de sub masa din sufragerie), insa nu i-a stricat sa vada ca actiunile noastre au consecinte. Si a inteles lucrul asta pentru ca am avut discutii filosofice, initiate de ea, pe aceasta tema, pana la 10 noaptea.

Un lucru nu i-a fost clar. Daca fata doamnei Prezentatoare este Fetita Zurli, asa cum ea este absolut convinsa, de ce a zis Doamna Prezentatoarea ca pe fetita ei o cheama Maya? Si, in continuare, vrea sa stie daca Fetita Zurli mai poarta suzeta. Probabil ca urmatoarea postare despre Zurli va fi un interviu de-al Mariucai cu Fetita Zurli. Asta pana la specatcolul din 27 aprilie, cand se va lansa noul CD.

Text: Ana Nicolescu

Foto: Dragos Boldea Photography

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.