Spune-mi, mami, eu de ce exist?

Intr-o zi de primavara tarzie si de sarbatoare, la ceas de seara, voi vorbi alaturi de doi psihologi si alti invitati frumosi despre relaria parinti-copii, intre asteptari si realitate. Se va intampla maine, 21 mai, de la ora 18.00 in cadrul Salonului International de Carte Bookfest 2015. Editura Didactica Publishing House m-a surprins si m-a flatat cu invitatia de a fi unul dintre speakeri la lansarea colectiei „Micii filosofi”.

Cartea se vrea a fi o abordare a unora dintre primele intrebari ale celor mici realizata de autorul Oscar Brenifier si ilustratorul Delphine Durand. Ca toti copiii, Fil isi pune o multime de intrebari, dar, de cele mai multe ori, cei mari nu au timp sau nu stiu, pe moment, ce raspuns sa ii dea. Insotit de Zof, jucaria sa preferata, el pleaca intr-o poveste-excursie in care ii intreaba acelasi lucru pe toti cei cu care se intalneste, fie el un lucru sau un animal. Expresiile amuzante precum «turlututum», «taratatom» sau «saperlipopete» pe care le foloseste Zof ii ajuta pe copii sa ramana ancorati in poveste.

Volume:

• De ce merg la scoala?

• De ce nu pot face ce-mi place?

• Spune-mi, mami, eu de ce exist?

• Spune-mi, tati, de ce ma iubesti?

Oscar Brenifier a obtinut doctoratul in filosofie la Universitatea din Sorbona. De mai multi ani lucreaza la conceptul de „practica filosofica”, atat din punct de vedere teoretic, cat si practic. Este implicat in mai multe proiecte in cadrul carora organizeaza ateliere de filosofie pentru adulti si copii. A publicat numeroase carti in acest domeniu, inclusiv colectia Philozenfants, de la Editura Nathan, care a fost tradusa in peste douazeci si cinci de limbi.

Joi, 21 mai, ora 18 – 19, ROMEXPO, Pavilion C4, Scena Argo,  „Relatia parinti-copii, intre asteptari si realitate” – Lansare de carti:

         Colectia „Micii filosofi”,  autor Oscar Brenifier, ilustrator Delphine Durand

         Colectia „Mini ghiduri pentru toti parintii”, autor Madeleine Deny

Invitati:

         Mirela Horumba – psiholog, psihoterapeut, consilier

         Ana Nicolescu – Owner Mamica Urbana

         Laura Ciocoiu – psiholog, psihoterapeut

         Felicia Chirvasoiu – traducator

         Luminita Volintiru – redactor Didactica Publishing House

Va astept cu drag si cu energie pozitiva. Am nevoie de ganduri bune pentru ca am mari emotii.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

6 comentarii

  1. Multa bafta, draga Ana! Mi-ar fi placut sa pot ajunge diseara sa te ascult, dar Bogdan este cam bolnavior si nu prea imi pot face planuri.
    Dar iti tin pumnii de la distanta! 🙂

  2. Multa bafta Ana. Probabil ca sunt foarte interesante volumele tinand cont de titluri.

    1. Da, chiar sunt interesante si utile, altfel nu le-as fi recomandat :). Multumesc pentru sustinere.

  3. […] a doi psihologi/psihoterapeuţi (Mirela Horumba şi Laura Ciocoiu) şi a Anei Nicolescu (Mămica Urbană). Mi-a părut foarte rău că n-am putut fi acolo s-o susţin pe Ana, care a vorbit despre […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.