Eu ca mamă
Leave a comment

Tărâmul din globul fermecat la Apollo 111 Teatrul

Dacă e duminică, e tradiție: mergem cu copiii la teatru. Alegem fie piese tradiționale, fie actuale, fie cu actori cunoșcuți, fie cu debutanți. Mergem cu simțurile deschise și le învăț pe fete să fie atente la cât mai multe detalii. Și mai ales le spun să respecte actorii chiar dacă nu le place piesa sau nu le plac personajele pe care le interpretează.

Astăzi am mers la Apollo 111 Teatrul.

Fetele au fost încântate de când am intrat. Am lăsat hainele la garderoba cu geamul mare și suficient de jos astfel încât Julie ajungea să urmărească din hol toate mișcările hainelor pe umerașe. Măriuca a descoperit prima Apollo 111 Barul, în dreapta sălii de teatru, și nu s-a lăsat până nu am luat un fresh și o apă. Cred că tot spațiul avea o energie bună pentru că fetelor le-a priit așteptarea până la începerea spectacolului. De obicei sunt nerăbdătoare și se enervează că nu începe piesa mai repede.

Când am intrat în sală, fetele au remarcat că scaunele nu sunt căptușite cu catifea vișinie, ci sunt fotolii turcoaz. Le-a plăcut instantaneu. Eu am remarcat sala în stil contemporano-industrial și m-am simțit actuală, am simțit că trăiesc în prezent. Îmi place cum arhitecții și designerii de acum îmbină elementele reci, cu cele calde, stâlpii gri asfalt cu scaunele turcoaz și scena de culoarea mierii. Barul este în același stil, doar că sunt lalele pe mese și o bilă gigantică albă în tavan, pe post de candelabru. Mi-nu-nat.

Ne-am așezat pe ultimul rând, acolo unde îi place cel mai mult Măriucăi. Îi place să urmărească toți oamenii, și pe ei de pe scenă și pe cei din sală.

Piesa s-a numit Tărâmul din globul fermecat.

După ce am văzut de câte 2 ori cele 3 ecranizări ale poveștii Crăiasa zăpezii de Hans Christian Andersen, m-am bucurat că există și punerea în scenă a poveștii, ca producției a teatrului Apollo 111. Regia și dramatizarea: Iris Spiridon, Scenografia: Iuliana Vilsan, Multimedia: Kotki Visuals, Muzica originală: Ghighi Eftimie, Distribuție: Ioana Marcoiu, Vlad Birzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie, Nicoleta Lefter.

Kay și Gerda sunt doi frați care iubesc poveștile. Gerda îi citește lui Kay câte una în fiecare seară, iar când ajunge la cea despre Crăiasa Zăpezii, care ar putea să înghețe orice copil doar printr-o sărutare pe frunte, se întâmplă ceva neobișnuit: Crăiasa iese din poveste și îl cheamă pe Kay în regatul ei din Globul Fermecat. Aici începe o aventură plină de magie, pe tărâmul unde florile și animalele vorbesc, căci Gerda pleacă în cautarea fratelui ei.

Cum îl va salva din mâinile Crăiesei vă las să descoperiți singuri.

Spectacolul este pentru copiii de peste 4 ani.

Mi-a plăcut foarte mult că o parte din spectacol acțiunea s-a desfășurat în dreapta scenei, nu în centru.

Când acțiunea s-a mutat în centrul scenei, la jocul actorilor s-au adăugat proiecțiile vizuale.

La fel de mult mi-au plăcut mesajele transmise:
  • Nu contează cum ești atâta timp cât cineva te iubește
  • Poți să ai nasul mare sau dinții strâmbi, important e să ai un suflet frumos.
  • Nu ceilalți ne dau putere. Puterea este în inima noastră și doar noi putem să o facem să crească.
  • Unii oameni zâmbesc doar cu gura și acela poate fi un zâmbet fals. Cei care zâmbesc și cu ochii, zâmbesc din suflet.
Am apreciat vocile live:

Vă recomand să mergeți la Apollo 111 Teatrul. Este o experiență frumoasă. Următoarea reprezentație a piesei Tărâmul din globul fermecat are loc pe 26 martie. Bilete puteți achiziționa de aici.

 Text: Ana Nicolescu

Foto: Apollo 111

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree