EASY HPV Test, primul kit prin care se auto-recoltează probe la domiciliu și depistează virusul HPV. Acum și în România

Stau cu o cutie turcoaz în față.  E  un test HPV. Pe ea scrie EASY, Neumann Labs . Înăuntru este un test HPV la domiciliu și deși am fost acum două luni la analizele anuale Papanicolau, ecografie mamară și analize de sânge, tot mi se strânge inima când mă gândesc că o să repet testul. Ca să nu deschid cutia, deschid laptopul să aflu întâi ceva despre producător. Aflu că specialiștii de la Neumann Labs se ocupă de peste 20 de ani de diagnosticarea HPV.

Testul Easy HPV a fost testat în cadrul pe 6000 de femei și potrivit rezultatelor care au fost publicate în International Journal of Cancer, tehnologia Neumann poate să identifice prezența bolii cauzate de virusul HPV cu o precizie mai mare decât testul citologic tradițional. Bun, acum că am aflat, tot nu mă ajută să deschid cutia.

Test HPV cu emoții

De ce am emoții? Pentru că prin 2008, rezultatul testului Papanicolau a indicat că am o displazie cervicală, adică celule anormale pe suprafața colului uterin, cu modificări precanceroase. Am făcut apoi test HPV și colposcopie. Nu mai țin minte ce tulpini am avut, dar nu arăta bine deloc buletinul de analize. Am ajuns la Polizu unde mi s-a recomandat electrorezecție de col, adică tăierea țesutului afectat, cu ajutorul unei anse diatermice alimentată electric. Am stat 3 zile in spital, am făcut intervenția care a durat 30 de minute cu tot cu anestezie, pregătire și rezecția de col, în sine. Rezultatul biopsiei a confirmat HPV-ul. Analizele de după câteva luni au confirmat succesul intervenției. Apoi am făcut și vaccinul. De atunci mă cert cu fiecare femeie care nu se duce la controale regulate, mai ales cu mama, pentru că nu își dau seama de importanța prevenției și a depistării din timp a factorilor care pot să ducă la cancer.

Test HPV. Să vă zic câteva statistici despre cancerul de col uterin:

  • Este a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume, respectiv 528.000 de cazuri noi apar în fiecare an.
  • Apare cu 15 ani mai devreme decât cancerul de sân.
  • În România sunt diagnosticate peste 3300 de cazuri noi în fiecare an și aproape 1800 de persoane mor anual din cauza acestei boli. Tragediile ar putea fi însă prevenite, deoarece șansele de vindecare sunt foarte mari în cazul depistării la timp a cancerului de col uterin.
  • Diagnoza timpurie și screening-ul regulat reprezintă principala armă a femeilor în lupta împotriva cancerului de col uterin şi a oricărui alt tip de cancer.

Test HPV. Ce conține kit-ul EASY HPV Test?

 

Testul Easy HPV a fost testat în cadrul pe 6000 de femei
Testul Easy HPV a fost testat în cadrul pe 6000 de femei

Îmi iau inima-n dinți și deschid rapid cutia ca să nu am timp să mă răzgândesc. Găsesc așa:

 

Dispozitivul de testare

Este sub forma unei siringi, sigilat. Nu îl desigilez ca să nu contaminez dispozitivul.

 

Instrucțiuni de autotestare

Aflu de aici că dispozitivul de testare (peria Evalyn) are aproximativ 18 cm și este formată dintr-o carcasă transparentă cu aripioare. Interiorul carcasei conține o tijă roz la un capăt și o perie albă la celălalt capăt cu ajutorul căreia se prevalează materialul celular vaginal simplu și fără dureri. Găsesc imagini explicite despre cum se folosește corect produsul și cum se expediază.

Informații despre serviciile EASY

EASY este un mijloc pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proba auto-recoltată este examinată în Laboratorul de Diagnostică Moleculară Genoid al Centrului Diagnostic SYNLAB Budapesta, iar examenul arată existența papilomavirusului uman HPV, virusul care poate cauza cancerul de col uterin. Acest test HPV se recomandă fiecărei femei care a trecut de 25 de ani și este activă sexual. În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, se recomandă ca pacienta să meargă la ginecolog pentru examinări suplimentare. Testul poate să identifice virusurile din organism înainte ca acestea să provoace leziuni. Atenție! Infecția nu înseamnă automat că persoana respectivă suferă de cancer.

 

O cutie de carton cu o pungă de siguranță

În ea se pune proba auto-recoltată cu codul de bare primit. Se sigilează cu un autocolant, primit de asemenea, în cadrul kit-ului și se expediază în maximum 48 de ore, prin poștă sau prin curier, la adresa indicată în kit. Pacienta primește rezultatul online pe baza unui cont protejat prin parolă, în maximum 28 de zile.

Declarație de consimțământ, în două exemplare, pentru prelucrarea datelor

Conține numele, prenumele pacientei, data completării, numărul de identificare al probei și detalii despre prelucrarea datelor personale.

Solicitare de examinare

Datele cu care pacienta completează acest formular sunt necesare pentru identificarea probei și pentru ca specialiștii de la Neumann Labs să poată să țină legătura cu ea pe toată durata procesului de examinare.  Conține stickerele cu codurile de bare și numărul de identificare al probei.

 

Tehnologia Neumann poate să identifice prezența bolii cauzate de virusul HPV cu o precizie mai mare decât testul citologic tradițional.

Când să nu folosiți EASY HPV Test?

  • În timpul menstruației
  • În timpul sarcinii sau timp de trei luni după sarcină
  • Dacă ați folosit produse vaginale timp de cel puțin două zile înainte de utilizarea produsului

EASY HPV test se comandă exclusiv de pe site și costă 260 lei, plus costuri de transport.

Ce tip de rezultate comunică acest test HPV, vă invit să aflați aici.

Testare HPV. Dacă tu ca mamă nu ești bine, nimeni din familie nu e bine

Așadar, doamnelor, haideți să avem grijă de sănătatea noastră, mai ales că acum avem la-ndemână instrumente care ne ajută fără măcar să fie nevoie să ne deplasăm de acasă. Nu mai poate fi vorba că nu avem timp, că e dureros, că ne e rușine de ginecolog sau că este costisitor. 260 de lei pe an nu sunt un capăt de țară. Înseamnă 0,71 lei pe zi într-un an. Sau 6 de cafele. Sau un prânz în familie la restaurant. Gândiți-vă prin ce ați putea să treceți dacă depistați mult prea târziu cancerul: fizic, emoțional și financiar atât pentru voi, cât și pentru familie și prieteni. Cât de mult avem grjiă de noi ca femei depinde doar de noi în funcție de cum ne setăm prioritățile.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.