The Crush Series, o colecție de cărți pentru copii, pornită de la o întâmplare tragică

Într-o seară, m-am apucat să le explic fetelor efectul fluturelui în teoria haosului. Totul a pornit de la camera lor. În timp ce eu filosofam despre succesiunea lucrurilor, despre cauză și efect, stări, chestii mici care duc la schimbări mari, ele începuseră să înșire și alte jucării nejucate în acea seară.

De multe ori nu știu cum să le transmit copiilor mei anumite mesaje și am tendința să le explic prea mult, prea complicat, prea spiritual. Iar ele au replici foarte pământene. Alteori e invers. Pentru mine este important să pot să vorbesc pe limba lor despre lucruri profunde. Uneori mă salvează cărțile și de fiecare dată îmi dau seama că privesc lumea foarte serios.

Am închis ușa la haos și m-am dus în sufragerie să citesc o carte. Pentru copii. Mai întâi am savurat-o eu în liniște și am rămas cu ochii țintiți la luminițele de pe geam. Este o poveste despre cum unele situații dau naștere altora și cum acțiunile mici au uneori o influență mare. Cartea se numește Frog Crush și este parte din colecția The Crush Series.

Copiii învață prin joacă despre lucrurile profunde din viață

Totul pornește de la o broască înfometată și se termină cu un hipopotam mărinimos, vesel și cântăreț. Nu vă spun povestea, vă las să descoperiți ce se întâmplă între cei doi și muscă, pește și crocodil.

Seria Crush este concepută ca un univers educațional și recreațional pentru copii, în care aceștia învață prin joacă, dar și ca sursă de inspirație și resurse pentru părinți. Pe lângă prima carte a seriei, website-ul www.thecrushseries.com conţine jocuri, cărți audio, cântece și produse amuzante, care îi vor ajuta pe copii să învețe într-un mod distractiv și interactiv de la personajele istețe si ghidușe ale seriei Crush.

 

 

Sarcina părinților este să se crească pe ei înșiși

“Să fiu părinte a fost o experiență ce a contribuit la dezvoltarea mea personală. În scurt timp am descoperit că a nu te lua pe tine foarte în serios și a fi jucăuș sunt elemente cheie către inimile și imaginația copiilor. Dezvoltați creativitatea și imaginația tinerilor cititori, iar rezultatele vor rămâne în viețile lor pentru totdeauna.” spune Ian Worboys, autorul.

Frog Crush o carte ilustrată simplu de Silke Diehl, fără culori stridente, fără personaje fantasmagorice. Ilustratoarea folosește doar 3 culori și nuanțele acestora: verde, albastru și bej. Liniile sunt simple și stilul este ca de acuarelă. Mie îmi dă senzația de carte fluidă în care personajelor li se întâmplă ceva vital, dar la final totul se schimbă. Poți spune că a fost soarta, dar la fel de bine poți spune că a fost o acțiune deliberată a hipopotamului cântător.

Lansare, vibrații, oameni zen

“Seria Crush redă o lume în care cursul vieții poate fi schimbat de multe ori de situații neașteptate, însă cu imaginație și perseverență, rezultatul unui eveniment trist poate fi schimbat într-o creație cu un impact pozitiv, care poate inspira și alți oameni să facă la fel.”, adaugă autorul.

Frog Crush pare că spune că în viață se întâmplă anumite lucruri, mai bune sau mai rele, dar contează și cum pui lucurile în context și perspectiva din care le privești. Ideea asta am simțit-o și la evenimentul de lansare. Dintre toate lansările de carte (de copii) la care am fost până acum, fie ca participant, fie ca speaker, lansarea proiectului The Crush Series a fost de departe cel mai zen, elegant și colorat. La Labiritynth din strada Paris își expun colecțiile vestimentare designeri români. Acolo am găsit o colecție de parfumuri, perle și aparate de fotografiat vechi. N-am vrut să mă holbez, așa că am admirat cât am putut de discret bradul, decorul portocaliu și fotoliul galben din fața șemineului. Un vibe pe care tânjesc să îl găsesc și la mine acasă.

 

De ce a scris Ian Worboys cărțile The Crush Series

Cărțile din colecția The Crush Series se regăsesc pe lista de dorințe a lui Ian Worboys, pe care a scris-o după ce fiul său mijlociu, Robert, a decedat în tihnă, în somn, ca urmare a sindromului decesului cardiac brusc, în ianuarie 2016. Robert avea doar 27 de ani. În memoria sa, omul de afaceri a scos la lumină versurile pe care le-a scris pentru a-i încânta pe cei patru copii ai săi, când aceștia erau mici, și a înființat fundația The Robbie Bobby Foundation. 10% din profitul generat de vânzarea cărților va fi donat organizației caritabile, a cărei misiune este aceea de a ajuta persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate, afecțiuni mintale sau emoționale, dar și tinerii sportivi pentru care o donație mică poate avea beneficii mari și le poate schimba viețile.

Chiar dacă nu este despre Crăciun, Frog Crush este numai bună de pus sub brad pentru că este despre viață. Cartea este în limba engleză și are un mesaj educațional legat de consecințele propriilor acțiuni. Frog Crush poate fi cumpărată online pe www.thecrushseries.com, pe Amazon.com şi în librăriile Cărtureşti.

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.