Această pandemie ne indică clar că trebuie să curățăm plămânii, să ne eliberăm de tristețe și durere sufletească, Oana Stoianovici, coach și lider transformațional

respirație

Scriam aici despre cât de important este să respirăm profund, nu doar superficial și așa am dat startul întâlnirilor online în care să respirăm împreună, fiecare la casa lui, în fiecare zi la 8 dimineața și la 8 seara. Am făcut un grup pe Facebook pe care l-am numit Collective Breathing Sessions, unde postăm articole despre respirație, video-uri cu tehnici de respirație, muzică de conectare, meditație și inspirație. Mi-am luat pentru perioada asta misiunea de a vă povesti mai multe despre respirația noastră pentru că știm foarte puține despre un lucru esențial care ne susține viața și pentru că această pandemie ne transmite că avem de curățat plămânii.

Am vorbit aici cu dr. Florinela Stoianovici despre calitatea aerului și a actului de a respira și urmează interviuri cu traineri de yoga, de respirație holotropică, rebirthing, respirație după metoda Wim Hof, o să ne povestească și artiștii despre cum respiră pe scenă, sportivii de performanță, consultanții în somn și vedem ce se mai leagă.

Astăzi vorbim cu Oana Stoianovici, coach și lider transformațional, autor al programelor Copilul Interior și The Feminine, despre respirația conștientă. La finalul articolului vă las un link de acces către o sesiune de respirație conștientă ghidată de Oana, pentru mâine seară, 2 aprilie, ora 20.00. Despre întâlnirile mele cu Oana și ce transformări au adus în viața mea de-a lungul a peste 6 ani, vă invit să citiți aici.

respirație

Oana, ce este respirația conștientă?

Oana Stoianovici: Este o respirație obișnuită, dar pe care o observăm. În timpul sesiunii de respirație conștientă, încet, încet mintea noastră se liniștește și noi accesăm prezentul. Sigur, sunt multe forme de respirație conștientă și multe tehnici și toate au ca scop să accesăm prezentul și prin prezent, o altă perspectivă asupra lucrurilor.

Cine și în ce condiții o poate practica? Are contraindicații?

Oana Stoianovici: Nu există contraindicații. Sigur dacă există tehnici de respirație mai avansată, e posibil ca cei care au epilepsie sau probleme de circulație să aibă nevoie de supervizare.

Care sunt beneficiile ei?

Oana Stoianovici: Ne relaxează, ne calmează sistemul nervos central, ne scoate din răspunsul de frică/luptă și ne ajută să rămânem prezenți și conectați.

Cât de des putem să o practicăm?

Oana Stoianovici: Cât de des se poate, cu cât respirăm mai conștient, cu atât suntem mai prezenți, mai calmi și mai sănătoși.

Individual sau în grup? Individual sau ghidat? Recomandări, avantaje și dezavantaje

Oana Stoianovici: Să respirăm profund în plămâni e simplu și poate să o facă oricînd fiecare dintre noi. Când o facem ghidat poate să devină o meditație care ne oferă și vindecare, și acces spiritual.

Cum ne pregătim pentru actul de a respira conștient (energetic, sufletește, dar și cum pregătim spațiul, cât timp ne luăm)?

Oana Stoianovici: Putem respira și 10 minute, dar ideal este să vedem această practică așa ca pe o meditație și să alocăm 30 de minute pentru a-i da timp creierului și corpului să intre în altă stare, să acceseze altă vibrație.

Consideri că în situația pandemiei de covid 19 este cu atât mai necesară practicarea respirației conștiente? De ce?

Oana Stoianovici: Cred că această pandemie ne indică clar că trebuie să ne curățăm plămânii, să ne eliberăm de tristețe și durere sufletească individual și colectiv și prin asta să accesăm o nouă stare de prezență și chiar iubire. O iubire mai sănătoasă, o iubire necondiționată, bazată mai mult pe acceptare.

Organizezi sesiuni de respirații conștiente colective. Care e puterea/magia lor?

Oana Stoianovici: Puterea acestor sesiuni stă în comunitate, în energia grupului. Atunci când respirăm conștient, în grup, avem puterea de a ne conecta cu mai multă energie și accesăm vindecare și insight-uri mai puternice.

Ce te-a convins să îți îndrepți atenția (și) către respirație?

Oana Stoianovici: Practic diverse tehnici de respirație în cursurile mele demult și în această perioadă, am primit un mesaj în meditațiile mele: să respirăm conștient și profund cu plămânii noștri și astfel vom fi mai aproape de vindecare.

Așadar, dacă vreți să respirați conștient, ghidat, să încercați beneficiile acestui tip de respirație și să lucrați cu Oana, vă invit să vă înscrieți la sesiunea ghidată de mâine seară aici.

Dacă vreți să rămânem conectați și să respirăm zilnic la 8 dimineața și la 8 seara, vă invit în grupul Collective Breathing Sessions.

Text: Ana Nicolescu

Specialist: Oana Stoianovici,

coach și lider transformațional

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.