Uncategorized
comments 2

Tunsoare in mediu montan si creasta punk

Zilele trecute am zis sa dam o fuga pana la Sinaia, ca tot stam de mai bine de o luna la Comarnic, ca sa imi ajustez tunsoarea pentru ca parul crescuse in devalmasie. Auzisem ca hotelul International a fost renovat si am zis sa incerc la salonul Aura Style din incinta acestuia. Si bine am facut.

M-a surprins placut salonul, de cand am intrat, un amestec de mov pal, cu negru, rosu, flori pe tapet, flori pe un perete de sus pana jos, scaune ce promiteau a fi confortabile, Julio Iglesias in surdina si muuulta lumina. Feminin si serios, armonios si feng-shui. Si iarasi, multa lumina.

Ritualul a inceput, ca de obicei, cu spalat si masaaaaj relaxant, moment in care mie, de fiecare data, imi incetinesc toate functiile. Mainile mi se prelingeau grele pe manerul fotoliului, iar pleoapele nu vroiau sa ma asculte si sa stea deschise. Si nu m-am impotrivit. O auzeam pe Mariuca cum tropaia prin salon si speram ca tatal ei sa aiba grija de ea. Eu urma sa atipesc. M-am trezit si am tresarit cand mi-a alunecat un picior de pe fotoliu. Dar ce bine ca masajul continua. La fel si muzica in surdina si am inchis din nou ochii gandindu-ma ca as fi baut un pahar cu vin rosu.

Un prosop moale si placut inmiresmat pe parul meu a pus capat starii de amorteala. Si am trecut pe scaunul hair-stylistului Aura Ciocalteu, expunandu-i din mers problema (care era oricum evidenta, dar m-am simtit datoare sa o verbalizez): par crescut in toate directiile, nu se mai aranjeaza singur ca in vremurile lui bune, fir subtire care nu se mai onduleaza fara produse de styling, volum… care volum?

Solutia Aurei a fost o tunsoare in scari care sa dea volum parului (fost) ondulat. O tunsoare care sa pastreze lungimea si sa para cat mai Mama Leone. Zis si facut. La final, parul a fost uscat, intors cu peria, dat cu diferite produse de styling. Iar rezultatul m-a facut sa merg mai dreapta si sa zambesc toata ziua. La doar 45 de lei. Da, ati citit bine, 45 de lei: spalat, tuns, coafat si o stare de relaxare si optimism.

Si pentru ca tot eram acolo, am zis sa-mi rasfat putin si mainile si m-am lasat in voia manichiuristei. Singura dorinta: nu-mi taiati cuticulele, le hidratati bine si le impingeti. Am ales oja rosu neon optimist, in concordanta cu starea mea de spirit la momentul respectiv sau cu setea mea de culoare timeless. Pret: 20 lei. A, tin sa mentionez ca este printre putinele locuri in care straturile de oja au fost aplicate corect si complet: baza, 2 straturi de lac colorat, top coat, ulei de hidratare pentru cuticule.

Cand am iesit de la manichiura, prietenele mele se inscrisesera, si ele, la rasfat: Laura, la o bentita impletita (spalat, coafat, impletit: 45 lei)…

… iar Mari la o tunsoare regeneranta (spalat, taiat varfuri, coafat: 45 lei).

Atmosfera a fost inveselita de Mariuca (1 an si 4 luni) si de Petru (1 an si 11 luni), care au dat muzica la maxim, s-au suit pe masa, si-au pus bigudiuri in cap, au scos toate produsele de styling, s-au ascuns dupa jaluzeaua din franjuri, s-au balacit in vasul pentru pedichiura, au imprastiat ojele… Mai zic? Pana la urma, cel mai mult m-am bucurat ca Aura a reusit sa o tunda si pe Mariuca. A fost nevoie de 2 barbati, de toate cheile de la masinile celor din salon, de tuburi colorate de fixativ si, mai ales, de rapiditatea si precizia Aurei. Eu nu m-am implicat. Faceam poze :). Rezultatul: Mariuca are o creasta ca punkerii, carliontata, iar eu ma topesc dupa ea.

Text: Ana Nicolescu

 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree