Un martisor pentru copiii nascuti prematur

Pe 1 martie, Ioana Ginghina va serba 2 ani de MiniArtShow cu ateliere creative, facepainting, martisoare, ghirlande colorate si felicitari. Evenimentul aniversar vine in intampinarea campaniei initiata de Salvati Copiii Romania, Bun venit pe lume, campanie de strangere de fonduri pentru dotarea maternitatilor cu echipamente specializate pentru copiii nascuti prematur.

Evenimentul are loc la Bucuresti Mall si incepe la ora 17:00 cu ateliere creative, animatie, facepainting si modelaj din baloane. La ora 18:00 copiii vor avea parte de un spectacol interactiv “Peter Pan si zana jucausa”. Prin intermediul acestuia cei mici vor face cunostinta cu celebrul Peter Pan si capitanul cel fioros, Hook. Pana la ora 20:00 vom avea parte de jocuri distractive, dansuri, piniata, jumbo si tot felul de surprize. Pe parcursul celor 3 ore cei mici vor putea participa la atelierul creativ: “Vine vine Primavara”. La acest atelier cei mici vor  face martisoare, ghirlande colorate si felicitari vesele. INTRAREA ESTE LIBERA

Prin proiectul “Festivalul zambetului si al bucuriei”, echipa Miniartshow si-a propus sa stranga fonduri pentru  campania “Bun venit pe lume” initiat in 2010 de organizatia “Salvati copiii”. Invitatii prezenti la eveniment au posibilitatea sa-i ajute pe acesti copii prin donatii in bani  si printr-un simplu SMS la 8833 – 2 euro.

MiniArtShow-Salvati copiii-banner mare

Din pacate, Romania este pe primul loc in UE in ceea ce priveste rata mortalitatii infantile, 1 copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore. Salvati Copiii Romania a initiat in 2010 proiectul “Fiecare Copil Conteaza”, parte a campaniei mondiale Every One, care urmareste reducerea mortalitatii infantile si a copiilor pana la 5 ani. Prin  acest proiect ne propunem diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub 5 ani, pana in 2015.

Pana in acest moment, Salvati Copiii a lucrat in 31 de comunitati defavorizate, numai in perioada octombrie-decembrie 2013 cuprinzand un numar de 6930 de beneficiari, dintre care: 5356 copii 0-5 ani, 941 mame tinere si 633 gravide. De asemenea, a sprijinit cu servicii de educatie pre si post-natala, dar si cu produse igienico-sanitare In comunitatile in care s-a desfasurat programul nu s-au mai inregistrat decese in randul copiilor cu varsta mai mica de un an.

Organizatia Salvati Copiii a reusit anul trecut sa doteze 18 maternitati cu echipamente medicale performante, iar anul acesta, prin bunavointa donatorilor sai va continua cu inca 25 de maternitati in orasele: Pitesti, Bacau, Brasov, 3 maternitati in Bucuresti, Resita, Caransebes, Constanta, Craiova, Segarcea, Hunedoara,  Iasi, Harlau, Targu-Mures, Roman, Ploiesti, Sibiu, Botosani, Vatra-Dornei, Arad, Timisoara, Vaslui, Focsani, Cluj-Napoca.

Puteti sustine in continuare aceasta campanie printr-un simplu SMS la 8833 (2 euro) sau redirectionand 2% din impozitul pe venit. Detalii aici.

 Orice suma este binevenita. Orice intentie buna este rasplatita sufleteste. Fiecare copil merita sa aiba o sansa sa traiasca.

Picture1

 

Comunicat de presa

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

  1. si eu sustin frecvent Campania bun venit pe lume, e mai veche, insa evenimentul e nou,multumesc pentru info, te-as ruga sa ne si povestesti cum a fost, tare as vrea sa merg si eu, dar din pacate nu am voie sa ma ridc din pat 🙁

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.