Un tratament facial care s-ar fi putut termina prost

– De care tratament vă fac?, întreabă cosmeticiana.

– Nu știu, vedeți și dumneavoastră de care am nevoie.

Se uită cu îngăduință la mine și înțeleg că aș avea nevoie de un abonament lunar la tratamente faciale intensive ca să am un ten hidratat, să mai umplu puțin ridurile astea de la ochi, mai ales când râd, și să fac ceva cu petele pigmentare care par cearcăne. Greu de ales, așa că femeia începe cu demachierea până ne hotărâm.

De îndată ce simt masajul pe fața mea, mă relaxez și îmi dau voie chiar să ațipesc. Păi când mi-am mai permis eu un asemenea răsfăț în miezul zilei? Mult prea rar și zău că ar fi nevoie atât pentru ten, cât și pentru starea mea de bine. Mă mobilizez în gând și mă hotărăsc ca de acum încolo să am mai multă grijă de tenul meu. Mă interesez de prețuri, că și ăsta e un aspect important, și preconcepțiile mele despre pachetele la saloanele faimoase cum că ar fi scumpe, se dărâmă imediat. Iar scuza că nu am timp nu stă nici ea în picioare.

 

– Deci v-ați hotărât?

– Tot nu, zic eu aproape adormită.

– Hyaluronic sau hidratare, v-aș recomanda, că nu pare un ten cu probleme?

– Hyaluronic, zic eu destul de nesigură pe alegerea mea. Amândouă mi s-ar fi părut mai mult decât indicate.

 

Tratament cu mezoterapie Power Hyaluronic

Cosmeticiana zâmbește și în timp ce îmi dă cu un tonic răcoros îmi spune că tratamentul cu mezoterapie Power Hyaluronic este cel câștigător. Înțeleg că mezoterapia e un fel de injectare prin piele, fără ace, a substanțelor din kitul care urmează să îmi lase pielea mai fermă și să îmi umple ridurile. Totul se face cu un dermapen, după ce cosmeticiana îmi aplică un gel pe față. Mă bucur că substanțele o să îmi pătrundă adânc în piele și că efectul o să fie unul vizibil. Totuși, pe la jumătatea timpului în care dispozitivul metalic este plimbat ascendent pe fața mea, mă întreb dacă o să mai am parte de masajul facial făcut de două mâini pricepute și calde. Urmează masaj cu gel aquaporin și apoi cu acid hyaluronic.

 

„Eu zic să ne oprim că nu mi se pare în regulă”

Deodată simt o că mă furnică obrajii și fața mi se încălzește din interior. E de bine, îmi zic, începe să-și facă efectul. Sângele se pune în mișcare, acidul hyaluronic mă întinerește cu câțiva ani și mai am 30 de minute până o iau pe Măriuca de la școală că e ziua ei și o serbăm cu film și pizza. Cosmeticiana îmi spune că m-am înroșit rău.

– Așa mă înroșesc eu, nu-i problemă.

– Nu, chiar v-ați înroșit prea rău. Nu am văzut așa la cliente în 3 ani de când fac tratamentul ăsta.

– Ee, haideți că se calmează.

– Eu zic să ne oprim că nu mi se pare în regulă.

– Chiar pe bune e serioasă treaba?, zic eu convinsă în continuare că acidul hyaluronic își face efectul.

– Da, cred că aveți o reacție alergică.

– Nu cred… oare? Deja începe să mă frigă fața.

– Ați omis să îmi spuneți vreun ingredient la care sunteți alergică?

– Aoleu, da, am uitat de scorțișoară. Nu îmi priesc cosmeticele cu scorțișoară.

– Deci sigur ne orpim și încerc să vă calmez tenul.

 

Mă face curioasă și îmi fac un selfie

Abia atunci încep să mă îngrijorez, dar nu că nu ar exista remediu că doar n-am venit la un salon de cartier, plus că știu produsele de ani de zile, ci că o să întârzii la Măriuca chiar de ziua ei și o să fie dezamăgit copilul. Și oricum nu aveam cum să mă prezint roșie ca racul în curtea școlii. Unde mai pui că venisem pe jos ca să fac mișcare și aveam vreo 5 stații de tramvai până acasă. Cosmeticiana îmi aplică o mască a cărei nume mă liniștește: equillibrant SOS. Se calmează fruntea. Obrajii încă nu.

Îngrijorată mai mult decât mine, săraca femeie sună pe cineva și mai experimentat să afle un remediu pentru pățania doamnei alergice, blogger trimis să testeze și să povestească apoi pe blog. Sunt absolut convinsă că totul se rezolvă, însă sper să mă încadrez în timp. Primesc un telefon că cineva din familie se oferă să o ia pe Măriuca. La fix, îmi zic, și mă relaxez sub masca textilă îmbibată în apă termală și cremă calmantă. Fiecare fir de substanță este împins prin porii mei cu dermapen-ul și după 7 minute sunt ca nouă.

O rog pe cosmeticiană să îmi aplice un BB Cream de la Skeyndor (l-ați încercat? E divin!) și sunt la ușă în doi timpi și trei mișcări. Femeia răsuflă ușurată, cerându-și scuze. Eu o liniștesc că doar n-a fost vina ei, îi mulțumesc că s-a oprit la timp, că a găsit o revolvare și îi zic că fug la copil.

 

Note to myself:
  1. Tenul meu s-a schimbat și odată cu trecerea timpului a devenit și mai sensibil. E nevoie de tratamente blânde.
  2. O să merg în continuare la GETT’S pentru că știu că au produse profesionale și oameni bine pregătiți să facă față unei situații neplăcute. Slavă Domnului că nu eram la un salon oarecare, cu produse de mâna a doua și cu o cosmeticiană care s-ar fi pierdut cu firea sau care nu și-ar fi dat interesul să îmi calmeze tenul. Și da, există și așa ceva, așa că mare grijă unde mergeți. O fostă colegă de-a mea s-a ales cu o acnee infecțioasă după un tratament facial și s-a luptat cu ea timp de trei ani.
  3. Să mă răsfăț mai des 😊.

Pentru voi cum e mersul la tratamentele faciale?

 

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.