Vacanța 2021 la all inclusive în Bulgaria, cu bune și cu neașteptate

vacanța all inclusive în Bulgaria

Anul ăsta am ales să mergem în vacanță la all inclusive în Bulgaria pentru că unde ne duceam noi în Thassos nu era nimic liber în perioada în care voiam și am stabilit să mergem totuși acolo în august, 10 zile. Am călătorit în lume de când aveam 14 ani și treptat am învățat să fac trecerea de la turist la călător. Am mers până acum doar de patru ori la all inclusive când erau fetele foarte mici și atunci a fost o variantă ușoară pentru mine să nu-mi ocup timpul cu gătitul.

Vacanța ideală pentru mine este într-o zonă mai puțin turistică și intenția este să fiu de-a locului, să mă identific cu localnicii, să mănânc unde mănâncă ei, nu la restaurante comerciale, să vizitez plaje doar de ei știute, nu pline de turiști care stau la coadă să sară în apă, să ascult muzică live cântată de doi bătrâni la mandoline și să locuiesc în case construite în urmă cu sute de ani cu mâinile. Nu am ajuns să experimentez o vacanță întocmai pentru că ținem cont de preferințele fiecăruia din familie și ajungem la un compromis satisfăcător de fiecare dată.

Vacanță all inclusive în Bulgaria la resort cu opt piscine

Însă anul ăsta, am plecat cu inima îndoită la all inclusive în Bulgaria, la White Lagoon, un resort de patru stele în Kavarna, cu opt piscine, dintre care două cu tobogane. Fericire mare pe fete că aveau să se dea pe tobogane, fericire mare pe tatăl lor că nu ne mai pierdem timpul cu gătitul. Am zis că dacă tot arată așa vacanța noastră, măcar să găsesc și părți bune în varianta asta super comercială, cu apă cu clor, betoane, balustrade de inox și distracție de seară într-o sală de conferințe cu scenă. Am făcut rezervare online, direct la hotel și am plătit pentru vacanța all inclusive în Bulgaria, 7 zile, 1360 euro.

vacanța all inclusive în Bulgaria

vacanță all inclusive în Bulgaria

 

vacanță all inclusive în Bulgaria

Ce mi-am propus să fac în vacanța all inclusive

Mi-am propus, că dacă tot mergem mai mult la piscină decât la mare, să le învăț pe fete să întoate. Am reușit parțial, am continuat ce am început anul trecut în mare, în Grecia, și acum se scufundă, iau obiecte de pe fundul piscinei și fac o tură de bazin fără oprire și fără plută. Doar că ele combină momentan stilurile: bras cu mâinile și craul cu picioarele. Asta pentru că entuziasmul a fost atât de mare încât nu au așteptat să termin predarea 😊. Oricum, tatăl lor își ținea respirația de fiecare dată când ele se scufundau.

vacanță all inclusive în Bulgaria

vacanță all inclusive în Bulgaria

vacanță all inclusive în Bulgaria

 

O poză instagramabilă din vacanță, te rog

Dintre cele opt piscine, două sunt infinity. Copiii sub 14 ani nu au voie, așa că am intrat doar de vreo două ori când în sfârșit am dat de apă mai rece și am simțit că mă răcoresc cât de cât. Eu ador apa sloi, chiar apa cu gheață , nu de băut, de intrat în ea. Am rugat-o pe Julie să-mi facă și mie o poză instagramabilă că am văzut că sunt în trend infinity-urile și a reușit cât de cât.

vacanță all inclusive în Bulgaria

Masa în vacanța all inclusive și alegerile pe care le-am făcut

Un alt lucru pe care mi l-am propus a fost să nu iau mai mult de două kilograme și să văd dacă pot să respect regulile și asocierile sănătoase sau mă trădez pentru delicii de moment. A fost o combinație și am reușit ce mi-am propus. Uite câteva alegeri pe care le-am făcut, în principiu proteină cu salată și low carb, iar uneori fără carbohidrați. Am luat fructe la desert, dar în unele zile am încercat și tartă de morcovi, negresă sau baclava. Iar pentru asta, nu mai număram câte bazine înotam în plus. Fără număr 😊.

Cum m-am menținut pe linia de plutire

Nu am privit masa din perspectiva restricțiilor dulci, ci am făcut alegeri asumate, aliniate cu nevoile corpului meu, din dorința de a-i da energie, nu de a-i lua. Eu mă trădez pe mine, îmi trădez corpul când fac alegeri doar pentru gust, nu pentru a mă hrăni, nu pentru a-i da combustibil corpului. Întrebarea era: Ce alegi? Să-ți împovărezi ficatul și digestia și să dormi trei ore la prânz pentru o satisfacție de trei minute sau să ai energie să te joci cu copiii și să înoți toată ziua? O să revin cu un articol pe tema de ce mâncăm mai mult la all inclusive.

 

Ca să închei într-o notă optimistă, o să spun ce mi-a plăcut la vacanța all inclusive în Bulgaria

 • La piscine era destul de liber pentru că erau multe și oamenii se răsfirau.
 • Mâncarea a fost variată și am avut de unde să alegem toți patru: salate, proteină vegetală și animală, mâncare gătită și tip fast food, fructe, legume, dulciuri vegane și non vegane, cu sau fără gluten. În fiecare seară a fost o bucătărie cu specific, dar și mâncare tradițională pentru cei care nu se regăseau în paella, sushi sau scoici.
 • Animatorii au fost de nota 10, atât la piscine cu copiii, cât și în programele de zumba în apă, dar mai ales seara la party pe plajă și chiar pe scena din sala de conferințe. Au fost și două seri cu muzică live pe scena de la piscinele infinity, una cu muzică actuală, una cu rock vechi și blând. Am apreciat că în fiecare seară acțiunea s-a petrecut în locuri diferite: fie pe plajă, fie în sală, fie pe terasa de pe acoperiș și că activitățile au fost interactive. Animatorii au interacționat atât cu copiii, cât și cu adulții. Energia animatorilor, vârsta lor tânără, zâmbetul cu care veneau zilnic de dimineața până seara mi-au adus aminte de mine pe la 24 de ani. Am râs mult și am dansat până ce fetele iar au zis că ele se duc să se joace de-a mama nebuna 😊.
vacanță all inclusive în Bulgaria
Cele două din dreapta, în contratimp, sunt Măriuca și Julie 🙂
 • Camerele spațioase și curate. Noi am avut apartament cu cameră cu pat matrimonial, sufragerie cu canapea și un pat supraetajat. Două televizoare, două aere condiționate, chicinetă cu aragaz electric, frigider, chiuvetă, veselă și oale pentru gătit, asta pentru că nu toată lumea alege varianta de vacanță all inclusive. Apartamentele și studiourile sunt dispuse în așa fel încât să nu auzi nimic de la vecini. Noi am stat în primul rând de camere, cu vedere la mare și la pajiștea atent îngrijită.

vacanță all inclusive în Bulgaria

 • Un mare plus pentru sala de sport și mesele de ping pong și un infinit de plusuri pentru cei care le și foloseau atât dimineața, ca mine, cât și seara până după 11. Mă bucur că sănătatea pare să nu mai fie doar un trend, ci oamenii înțeleg rolul ei în tot contextul vieții, atât în vacanță la all inclusive, cât și acasă. Și la fel de mult mă bucură că nu mai asociem, unii, concediul cu destrăbălarea culinară și lâncezală pe șezolong, bere și sucuri. Erau sigur, și părinți, care își scoteau copiii din piscină ca să bea un 7Up cu colorant albastru sau roz. Nu judec pe nimeni, doar relatez ce am văzut. Fiecare este liber să aleagă și să suporte consecințele propriilor alegeri. Cineva a scris la un comentariul de-al meu că nu mai e la modă să-ți faci griji despre celulită. Nu i-am răspuns, dar mare atenție că celulita e o manifestare a unui dezechilibru (alimentar sau hormonal) în corp. Să nu se ascundem după falsa acceptare și iubire de sine. Dacă ne vedem și ne iubim cu adevărat, nu ne facem rău.
 • Dacă preferai să faci mișcare în aer liber, puteai să faci și asta.
 • Drumul de 5 ore nu se compară cu cel de 10 până în Thassos. Am mers pe autostradă până în Constanța, apoi prin stațiuni până în Vama Veche, am stat la vamă 30 de minute (ne-au cerut actele de identitate și talonul mașinii, atât) și am mai făcut încă 45 până la resort pe un drum județean, cu o singură bandă pe sens, dar liber. E de menționat că am plecat într-o zi de marți, nu în weekend.
 • Fumatul este permis doar în locațiile special amenajate și este interzis în toate camerele hotelului, în restaurant, bar sau la piscină.

Ce am aflat despre mine în vacanța all inclusive:

 • Pot să găsesc motive de bucurie sau să mi le creez.
 • Nu e chiar așa de rău la resort. Din partea hotelului, totul a fost impecabil, ține doar de percepția mea asupra călătoriilor.
 • Am integrat conceptul de hrană și fac alegeri asumate, chiar și pe cele mai puțin sănătoase.
 • În continuare mă fascinează copiii mei și mă bucur să le descopăr hărțile mentale, mai bogate și mai complexe de la an la an.
 • Încă nu pot să mă echilibrez după anumite triggere și reacționez impulsiv. De aceea, am citit în vacanță cartea Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman. Revin cu un articol separat.

 

Din cauza inceritutinii situației din Grecia, vacanța pe care urma să o avem acolo în august, am mutat-o tot în Bulgaria la același resort și ne propunem să vizităm Tharcian Cliffs, Balcic, Varna și Nessebar.

Tu unde îți petreci concediul anul ăsta și cum îți propui să fie?

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

6 comentarii

 1. Mă bucur că ți-a plăcut. Balchik e frumos și poți să faci poze tare drăguțe și acolo. Vacanțe cât mai frumoase!

 2. Am citit acum cativa ani “Cele 5 libaje ale iubirii” si am recomandat-o de nenumarate ori. Exista si o a doua carte cu limbajele de iubire ale copiiilor.

 3. Am fost acum 2 ani in statiunea Constantin si Elena. Cazare luata prin Booking. All si noi la pachet. Dar zau daca imi amintesc camera. Daca era aparatament sau camera cu doua paturi.
  Angajati serviabili, dar unul pe tura stie engleza. Plaja nu era aproape, nici o mare aranjeala a ei. Dar era cumva in stilul celor din tara. Cel putin zona cea mai apropiata hotel. Dar recunoasc ca am mers si pe plaja din Varna, plaja ce da din Parcul Varna. Parc imens si superb. AM vizitat si gradina lor botanica, unde, am fost surprinsa sa vad zone amenajate pentru gratar. Si mormantul roman. Si muta amabilitate. Si fara sugestii de spaga. Si supriza sa primesti rest romanesc la magazine. Si preturi convenabile la cumparaturi. Ma duceam la LIDL ca la magazinul de la colt.
  Uite vacanta noastra —-https://ordinesaudezordine.com/mini-vacanta-de-iunie-la-malul-marii-negre-bulgaresti/

  1. Noi nu ne-am încumetat la altfel decât all inclusive, avem o expriență mai puțin plăcută de acum vreo ani pe un drum de munte din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

 • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.