Cum am vândut în 3 zile un pat de voiaj pe OLX? Acum vindem o mașină

campanii-sociale

Cele trei săptămâni la munte au venit cu multe experiențe noi. Când am plecat din București mi-am pus intenția să fiu deschisă la ce mi se oferă, chiar dacă trebuie să ies din zona mea de confort. Așa am început să iau lecții de călărie chiar dacă îmi este frică de cai, am mers cu ATV-ul și am postat pe OLX un pătuț de vânzare.

Cea din urmă acțiune are în ea o noutate dublă: faptul că urc ceva pe un site de vânzări și faptul că am înceut să vând din lucrurile fetelor. Am trecut prin multe emoții încă de când am început să fotografiez patul de voiaj. Chiar dacă de când s-au născut fetele mi-am zis că voi trece cu ușurință și maximă acceptare dintr-o etapă în alta a copilăriei lor, când am fost pusă în fața faptului împlinit, tot am simțit un soi de despărțire.

Rolul fotografiilor în vânzarea online

Am tras aer adânc în piept și am început să fotografiez cât de bine m-am priceput pătuțul de voiaj. Nu am avut aparatul profi la mine, așa că am făcut pozele cu iPhone-ul și am fost foarte atentă la încadrare, luminozitate, claritate. Am ținut neapărat să se vadă bine anumite detalii, cum ar fi roțile care nu erau deloc zgâriate și care astfel atestau faptul că patul a fost folosit de foarte puține ori. La fel am fotografiat cu atenție și cutia originală să se vadă că nici măcar ea nu e deteriorată. Experiența mea din presă m-a făcut să am grijă inclusiv la încadrarea pozei de deschidere. Știu sigur că o poză bună asigură 90% din intenția potențialilor cumpărători de a deschide anunțul. Am corectat apoi pozele într-un program de editare. Am adăugat puțină culoare și am decupat unele detalii din peisaj care nu își găseau locul în poză.

Cum am stabilit prețul?

Am urcat pozele la secțiunea Mama și copilul, am pus o descriere conformă cu realitatea. Pentru stabilirea prețului, am răsfoit cele peste 60 000 de anunțuri din această secțiune. Nu m-am uitat pe toate, am selectat după categorie. Apoi m-am uitat în arhiva de acte cât am dat pe pătuț acum 6 ani. M-am consultat cu Tăticul Urban cam care ar fi prețul corect pentru noi și am stabilit suma de 250 lei.

Promovarea anunțului

Pentru că reclama este sufletul comerțului, ca promovare am postat anunțul pe pagina de Facebook a blogului cu link direct către produsul nostru pus pe OLX. Apoi am scris un articol despre faptul că scoatem la vânzare obiectele din bebelușia fetelor și i-am dat share în câteva grupuri active de părinți. Intenționam ca la șapte zile de la postarea anunțului, să achiziționez un pachet de promovare de pe OLX. Doar că pătuțul s-a vândut mult mai repede.

Interacțiunea cu cumpărătorul

Am postat anunțul sâmbătă seara și luni ne-a sunat primul potențial cumpărător. A cerut detalii despre vechime și uzură. Pentru că eu sunt cu fetele la munte, am lăsat vânzarea efectivă să o facă Tăticul Urban și am trecut numărul lui de telefon în anunț. Prima discuție telefonică a fost legată de preț. A negociat puțin. Miercuri dimineață s-au întâlnit, au desfăcut pătuțul, s-au convins că era întocmai ca în anunț. Una dintre grijile cumpărătorul a fost ca produsul să nu fie mucegăit de la atâta stat în cutile pe șifonierul de la munte. S-a convins că nu era așa. Prețul final de vânzare a fost 220 lei. Și astfel, am vândut pentru prima oară pe OLX un pat de voiaj pentru copii în doar 3 zile.

Povestea merge mai departe

Cei care au cumpărat pătuțul ne-au povestit că au un copil mic, venit pe lume când nu se mai așteptau să mai aibă încă un copil, dar primit cu bucurie și pentru care vor ce e mai bun. Intenția noastră este să păstrăm legătura cu ei, mai ales că avem numărul de telefon și ne-au scris și pe mesageria de pe OLX. Consider că este important ca pe lângă cele 210 000 de anunțuri lunare de pe site, vânzătorii și cumpărătorii să ducă poveștile mai departe și să lege prietenii.

Concurs BebeBine

În weekend am participat la concursul BebeBine de pe OLX. Am răspuns corect la toate cele 3 întrebări. Chiar dacă erau despre bebeluși, mi-am adus aminte de acum 4 ani detalii despre plimbare, masă și somn. A fost cu nostalgie și mi-am dat seama cât de diferit am acționat la Măriuca față de Julie. Rigiditate și frică versus încredere și libertate :). Încercați și voi. Puteți câștiga o ședință foto profesională.

O nouă provocare pe OLX, să vindem o mașină

Acum că am vândut patul de voiaj în trei zile, m-am umflat în pene și am zis să-mi încerc norocul și cu o mașină. Nu e o mașină de copii, deci nu o găsiți la secțiunea Mama și copilul, ci la Autoturisme. Are un preț bun, este bine întreținută și merge brici. Have a look here!

M-ar ajuta multe share-uri că am pus pariu cu mine că se va vinde într-o lună. Așa că acum e momentul în care simt că am nevoie de sprijinul comunității mele de cititori 😊. Mulțumeeesc!

Text: Ana Nicolescu

S-ar putea să-ți placă și

6 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.