Eu ca mamă
comments 2

Vindem obiectele din bebelușia fetelor, pe OLX

campanii-sociale

De când sunt mamă, timpul meu se planifică la secundă și se împarte în activități cu copiii, scris pe blog, lucru la agenție, cursuri doar pentru mine, seri sau dimineți pentru liniștirea sufletului și alinierea energiilor. Știu, ies din peisaj cuplul și cumpărăturile. Depsre cuplu a mai vorbit. Despre cumpărături… ei bine… externalizez mult la Tăticul Urban, iar eu mă rezum la strictul necesar și la online.

În tot acest peisaj, odată ce au crescut fetele, m-am trezit cu o grămadă de haine și de obiecte bune, aproape noi, pe care îmi doresc să le vând. De fapt, să le pun în circulație într-un cerc de părinți buni și grijulii, care chiar au nevoie de ele. O parte din ele, i le-am dat surorii mele pentru fetița ei. Pentru celelalte, trebuie să găsesc o soluție rapidă din două motive:

  1. Luna viitoare Măriuca începe școala și camera lor ar avea nevoie de ajustări. Așa că trebuie eliberată.
  2. Ca să ajustăm camera școlărește, avem nevoie de un anumit buget.

Piedici și preconcepții pentru vânzare

Așa că se impune de la sine să vindem obiectele din bebelușia fetelor. Sigur că veți spune că m-am trezit cam târziu. Mai e nici o lună până la începerea școlii. Așa e. Până acum m-am tot codit și m-am tot interesat să duc hainele și/sau mobilierul la yard sale-uri. Dar nu aveam timp și nici nervi să stau un weekend la vânzare de obiecte cu copiii lângă mine. M-am interesat dacă nu e cineva dispus să facă asta pentru mine contra unui comision din vânzări. N-am găsit.

Apoi m-a bătut gândul să urc produsele pe OLX. Daaaar, am calculat cât timp mi-ar lua să pozez fiecare produs, să îmi fac cont, să scriu detalii, să vorbesc cu oamenii interesați și, mai ales, să mă întâlnesc cu fiecare. Și pe modelul bancului cu iepurașul care avea poftă de clătite dar nu avea tigaie, m-am lăsat păgubașă. Așa am ajuns în acest punct.

Bani blocați din cauza comodității

Ieri, cum stăteam linișită la casa de la munte în timp ce fetele dormeau de prânz, văd pe șifonier patul lor de voiaj. Îmi vin în minte toată nebunia de a cumpăra pătuț de voiaj, cei 150 de euro pe care i-am dat pe el acum 6 ani (ce-o fi fost în capul nostru?), faptul că nu l-am folosit de mai mult de 3-4 ori și că e ca nou. Am recapitulat toți banii pe care îi ținem blocați în obiecte din comoditate, frică sau idei preconcepute. Am scos pătuțul din cutie (am remarcat că roțile nici măcar nu sunt zgâriate), i-am făcut poze și le-am urcat pe OLX la secțiunea Mama și copilul.

10 minute ca să îți faci cont și să urci anunțul pe OLX

Deși aveam ideea preconcepută că voi pierde mult timp până îmi fac cont, până primesc mail de confirmare, ei bine, m-am conectat direct cu contul de Facebook, am primit un cod de confirmare pe telefon și imediat am putut să încarc anunțul. Am încărcat 7 poze, deși auzisem zvonuri că ai voie doar 3. Anunțul a fost aprobat aproape instant de un administrator, și gata, asta a fost tot. Sunt deja două persoane interesate. Partea de întâlnire cu potențialii clienți îi revine Tăticului Urban, deci grijile mele s-au dovedit nefondate. Eu mă ocup de poze, de postare și de promovare, iar el de vânzare în offline.

Am rămas surprinsă că îți poți promova postarea. Deocamdată am dat share pe Facebook anunțului și peste câteva zile, dacă nu se concretizează nimic, voi alege unul dintre pachetele de promovare și vă povestesc ce se întâmplă, care sunt prețurile și condițiile.

O familie de 60 000 de părinți formează un soi de smart community 

Răsfoind doar secțiunea Mama și copilul, am remarcat cât de multe obiecte avem de la copiii noștri. Sunt peste 60 000 de anunțuri noi lunar doar la această secțiune și peste 45 000 de cumpărători tot aici. Din ce am observat, cele mai multe produse vândute sunt din categoria “încălțăminte, haine gravide și copii”, urmate de produse din categoria “la plimbare”.

Mi s-a părut că acolo s-a format deja o comunitate de reutilizare, de refolosire a obiectelor în care sharing is really caring. Din postări, am văzut obiecte bine întreținute, ceea ce îmi lasă impresia că în spatele anunțurilor sunt oameni responsabili, cu bun simț, care nu postează orice. Și mi-am imaginat emoțiile prin care trece fiecare părinte când pune în vânzare (mi-ar plăcea să îi spun migrare) patul în care a dormit copilul său de când a venit pe lume. Din miile de oameni care pun anunțuri sau caută să cumpere ceva de pe OLX, abia aștept să îi întâlnesc pe cumpărătorii produselor noastre. I-aș simți ca parte din familie. Copiii lor să doarmă în patul copiilor noștri.

De ce facem cumpărături online?

Îmi amintesc că acum un an sau doi am cumpărat și noi un frigider de pe OLX. Voiam să îl ducem la casa de la curte. Pe noi ne-a avantajat varianta de cumpărături online pentru că:

  • Am găsit o bază imensă de date, de produse și de utilizatori. Cu alte cuvinte am avut de unde alege.
  • Anunțurile erau scurte și la obiect.
  • Am putut căuta și noaptea după ce copiii se culcau, deci nu am depins de nicio oră de închidere sau de deschidere.
  • Ne-am întâlnit cu vânzătorul când, cum și unde am vrut/putut și noi și el.
  • Am interacționat cu oameni ca noi și am simțit umanitate. Frigiderul acela parcă venea încărcat cu o poveste, iar vânzătorul chiar ne-a spus-o. La fel cum vom face și noi cu produsele pe care le scoatem la vânzare.

CONCURS #BebeBine

Acum așteptăm cu emoție cumpărătorii. Până atunci, participăm la concursul #BebeBine, unde putem să câștigăm o ședință foto pentru fetele noastre. Dacă vreți să aflați ce e de făcut pentru aceste premiu, că invit aici. În mare, este suficient să ai cont pe OLX și să răspunzi la 3 întrebări din testul pentru un #BebeBine.

Voi ce faceți cu obiectele copiilor când ei trec într-o altă etapă? Cu ce emoții vă despărțiți de ele și ce sperați să puneți în loc? Simt nevoia să împărtășim trăirile noastre.

Text: Ana Nicolescu

2 Comments

  1. Eu unele hainute le-am pastrat. Parca imi vine tare greu sa ma despart de ele! Unele lucruri le-am dat mai departe prietenilor, unele le-am donat dar pe unele le-am si vandur pe OLX. Chiar saptamana aceasta am vandut pompa de sani 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree