Știri
Leave a comment

Vineeeeee vacanta cu trenul… ”Antipa”

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” lanseaza oferta educationala de vacanta pentru familiile cu copii. Parintilor care nu stiu ce sa faca cu copilasii lor cata vreme sunt plecati la serviciu,  Muzeul ”Antipa” le propune mai multe programe de educatie stiintifica, dezvoltarea creativitatii, imaginatiei, simtului artistic si a deprinderilor de comunicare si lucru in echipa.

Sunt asteptati toti copiii cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani la programe personalizate pe categorii de varsta precum: Scoala de vara (module de zoologie si muzeologie pentru elevi), Corabia vacantei (program interdisciplinar de zoologie si arte plastice aplicate pentru elevi), Atelierele de imaginatie Holly Moly (ateliere de creatie pentru prescolari si scolarii mici), Micii sanitari (ateliere de anatomie umana, igiena si prim-ajutor pentru elevi).

 

Oferta de programe estivale lansata de catre Muzeul ”Antipa”acopera toate categoriile de varsta intre 4-15 ani si sunt planificate astfel incat sa ocupe ziua de vacanta, in intervalul orar 900 – 1800.

 

Scoala de vara

Scoala de vara organizata de catre Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” se afla la cea de a VI a editie si este un program de vacanta cu activitati teoretice si practice avand ca subiect cunoasterea, prepararea si conservarea diferitelor grupe de animale dupa standardele specifice muzeelor de istorie  naturala. Proiectul isi propune implicarea elevilor cursanti in activitati de cunoastere a biodiversitatii si de ocrotire a mediului, prin insusirea si experimentarea practicilor utilizate de catre cercetatorii care profeseaza in domeniul stiintelor zoologice.

Sunt asteptati sa participe la Scoala de vara, elevii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani.

 

 Activitatile proiectului:

1. Cursuri teoretice si practice dedicate cunoasterii fluturilor dupa standardele stiintifice si muzeale.

2. Cursuri teoretice si practice de ornitologie

3. Cursuri teoretice si practice de colectare, etalare si conservare a plantelor din flora spontana a Capitalei.

4. Cursuri practice de ecologie (excursii ecologice si experimentarea in teren a influentei factorilor biotici si abiotici; observatii in teren in scopul evaluarii starii de sanatate a diferitelor tipuri de habitate, urbane si rurale)

5. Cursuri teoretice si demonstratii de taxidermie (naturalizarea vertebratelor si a unor specii de nevertebrate)

6. Cursuri teoretice si practice de paleontologie si mineralogie

7. Cursuri teoretice si practice de cunoastere a speciilor de mamifere din fauna lumii

8. Eliberarea diplomelor de atestare/participare.

 

Perioada de desfasurare: 25 iunie – 31 august 2012

25 iunie – 6 iuliePasarile,  frumoasele lumii – Modul dedicat studiului pasarilor  (Ornitologie) – coordonator dr. Angela PETRESCU

(Orar: Luni-Vineri orele 900-1100 (lectii teoretice, prezentari multimedia, activitati de laborator, deplasare pe teren); Vineri 6 iulie (900-1100): examen (scris, oral si practic) de verificare a cunostintelor asimilate si eliberarea Diplomelor)

 

9 iulie – 20 iulieTriburile din gradina – Modul dedicat lanturilor trofice din gradini si parcuri (Relatii intra – si interspecifice din habitatele urbane) – coordonator dr. Aurora Stanescu

(Orar: Luni-Vineri orele 900-1100 (lectii teoretice, prezentari multimedia, activitati de laborator, deplasare pe teren); Vineri 20 iulie (900-1100): examen (scris, oral si practic) de verificare a cunostintelor asimilate si eliberarea Diplomelor)

 

23 iulie – 3 augustJustitie si Lege – Investigatii criminalistice – Modul de entomologie judiciara– coordonator Lavinia Paul, muzeograf

(Orar: Luni-Vineri orele 900-1100 (lectii teoretice, prezentari multimedia, activitati de laborator, deplasare pe teren); Vineri 3 august (900-1100): examen (scris, oral si practic) de verificare a cunostintelor asimilate si eliberarea Diplomelor)

 

6 august – 17 augustMicrocosmos, poporul ierbii – Modul dedicat nevertebratelor din sol – coordonatori dr. Cristina Constantinescu, Liviu Moscaliuc – muzeograf

(Orar: Luni-Vineri orele 900-1100 (lectii teoretice, prezentari multimedia, activitati de laborator, deplasare pe teren); Vineri 17 august (900-1100): examen (scris, oral si practic) de verificare a cunostintelor asimilate si eliberarea Diplomelor)

 

20 august – 31 august  – Herbar de Bucuresti – Modul de botanica– coordinator Maria Bezede – muzeograf

(Orar: Luni-Vineri orele 900-1100 (lectii teoretice, prezentari multimedia, activitati de laborator, deplasare pe teren) ; Vineri 31 august (900-1100): examen (scris, oral si practic) de verificare a cunostintelor asimilate si eliberarea Diplomelor)

 

 Taxe de participare

  •  1 modul – 200 RON/persoana
  • participarea aceleiasi persoane la 2 dintre modulele scolii de vara – 350 LEI
  • participarea aceleiasi persoane la 3 dintre modulele scolii de vara – 500 LEI
  • participarea a doi frati la 1 modul – 350 LEI
  • participarea a doi frati la 2 module – 700 LEI

 

Rezervarile nominale se pot face la telefon : 021.312.88.26 int. 316, zilnic, de luni pana vineri (9,00-12,00) sau prin e-mail : florentinap@antipa.ro

 

Achitarea taxelor se va face in prima zi de curs.

 

Grupele de participanti, la fiecare modul in parte, cuprind intre 7 si 14 elevi.

 

Comunicat de presa

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree