Inspir și expir
Leave a comment

Am căutat și am găsit vitaminele istețe

Zilele trecute, făcând un rezumat al anului acesta pe partea de nutriție, am observat că practic, atunci când la baza alimentației mele stau legumele și fructele, sănătatea mea este la cote maxime. Alături de Pilates, hidratare, iubire și timp cu familia, sucurile de mere și mousse-urile din mere și morcovi fac parte din viața noastră pentru că ele conțin vitaminele istețe :).

mamica-urbana_mousse si suc 100%

De ce și când le consumăm?
  • Pentru că sunt extrem de bine dozate ca gramaj, mai ales pentru copii. Julie bea dimineața un mousse pe drumul spre grădiniță. Nu îmi fac probleme că l-ar putea vărsa din greșeală. Se manevrează foarte ușor și o doză are cantitatea exactă pentru a o sătura și a-i aduce aportul necesar de vitamine, mai ales în perioada de adaptare la sezonul rece.

mamica-urbana_mousse si suc 100%

  • Măriuca își bea sucul 100% de mere după programul de la grădi, când mergem în parc.

mamica-urbana_mousse-si-suc1

  • Fetele le mai beau sucuri 100% când merg la muzică, la bazin, acasă la străbunica și la petreceri.
  • Julie e fan mousse și uneori îi pun o limită de 3 mousse-uri pe zi. Ea o încalcă crezând că se strecoara în bucătărie fără să o văd.
  • La picnicuri. La casa de la curte.
  • În mașină, mousse-ul este ideal pentru că nu se varsă. Julie (3 ani) și-l poate deschide și închide singură. O ajută mult forma țuguiață și îngustă a capacului.
  • Eu îmi iau la mine suc 100% când merg la pilates sau când merg să lucrez.
  • Mousse-ul îl folosesc după piscină sau orice efort intens când simt senzația de foame.
  • De ce am încredere să le folosesc înainte și după sală, precum și la copii? Deoarece conform legislatiei UE, toate sucurile 100% nu pot conține conservanți, coloranți sau arome, altele decât cele obținute din fructele și legumele din care au fost produse. În plus, sucurile nu trebuie să conțină zahăr adăugat sau alți îndulcitori. Așa că am încredere că ne luăm porția zilnică de vitamine necesară funcționării normale a organismului, din mousse și suc 100%.

Campania „Mousse și suc 100% – aici sunt vitaminele isteţe” este finanțată de Uniunea Europeana și Polonia, precum și de Fondul pentru Promovarea Fructelor și Legumelor și a membrilor KUPS. Obiectivul campaniei este acela de a crește nivelul de conștientizare în rândul consumatorilor cu privire la calitatea și valorile nutriționale ale sucurilor și mousse-urilor obținute din fructe și legume. În conformitate cu recomandarile OMS și ale specialiștilor, campania sustine inclusiv ideea ca una dintre cele cinci porții de fructe și legume poate fi înlocuită cu un pahar de suc 100%.

În cadrul campaniei, va avea loc și un program educațional și un concurs cu premii atractive adresat elevilor din clasele pregatitoare si I – IV din scolile primare. Programul se va desfășura gratuit la nivel național, în școlile de pe teritoriul României. Pe parcursul programului, elevii vor participa la o serie de lecții tematice care îi vor ajuta să își formeze obiceiuri pentru o alimentație sănătoasă, accentul punându-se pe consumul de fructe, legume și sucuri sau mousse-uri 100% obținute din acestea. Programul educațional din școli se va derula începând cu noiembrie a.c până în mai 2017. Școlile se pot înscrie pe website-ul: www.sucsimousse.eu/formular

Eu vă doresc o toamnă #smart, cu imunitatea la cote maxime!

logo

Text: Ana Nicolescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree