Vreau să-l înșel. Am nevoie de un amant!

Azi, pe la prânz, mi-am luat pauză de la tot, vreo două ore. M-am îmbrăcat simplu, nimic complicat, nimic studiat. Mi-am dat doar cu rimel, blush și un gloss natural. Doar lac transparent pe unchii. Fără parfum. Un șal fin, prietenos la gât. În mașină, mă întrebam dacă o să-l găsesc și dacă o să-l simt, o să știu că el este the one? Totul a început așa. Am vorbit puțin pe Facebook și mi-a zis, printre altele, să te duci când nu te grăbești.

Am dat 2 lei la cerșetorii de la semafor. Am zis că poate mi s-or întâmpla lucruri bune dacă ajut. Am intrat pe Dorobanți și am găsit loc de parcare imediat. Deci iată că lucrurile bune începeau să apară. O convorbire telefonică m-a ținut în loc și am ajuns cu 10 minute mai târziu la întâlnire. Am intrat la numărul 152, acolo unde mă trimisese Maria.

O doamnă zâmbitoare m-a întâmpinat cu un Bună ziua și nimic mai mult. Iar eu mi-am dat drumul ca la psiholog. Bună ziua. Am venit să-mi caut parfumul. Știți, de vreo 7-8 ani sunt fidelă unuia singur. Însă am ajuns la un moment în viața mea, în care vreau să-l înșel. Am nevoie de un amant. Ceva ca o gură de primăvară. Ceva verde, aerat, piperat. Iarbă proaspătă, frunze verde crud, roua dimineții pe bujorii de mai. Deloc dulce, deloc siropos. Am două fete, una mică rău pe care o alăptez și nu vreau să o intoxic. Ceva discret să nu las dâră în supermarket. Ceva sexy ca bărbații să ridice privirea din pămînt și să le trezesc simțurile. Ceva care să mă facă să merg în pasul ștrengarului pe stradă. Ceva care să fie ca o adiere, ca un vânticel călduț și fresh de pădure. Ceva feminin. Ceva cu care să fiu complice. Ceva clar, curat, pur. Stați să vă arăt ce mi-a recomandat Maria. Aveți?

Doamna m-a ascultat foarte răbdătoare, înțelegătoare și mi-a arătat întâi ce îmi recomandase Maria, mai puțin Chevrefeuille, pe care nu-l avea. Trefe Pur mirosea divin de verde pe cartonașul lunguieț. Însă, la mine pe piele, notele de lime deveneau prea puternice și se transforma într-un parfum acrișor. Amazing Green, în contact cu pH-ul meu se transforma în parfumul acela greu, de cucoană. Îmi aducea aminte de parfumurile Charlie, de după Revoluție, pe care le găseai în consignațiile din stațiile de metrou. Mi-a arătat apoi ceva pudrat, ceva trandafiriu. O încântare pe carton, la mine pe piele însă, părea prea unisex. Mi-a atras atenția Geranium pour Monsieur, însă nu eram convinsă că el va fi amantul meu. Nu era mai presus de Cerutti Image-ul meu. Și mi-am zis că nu merită aventura.

Apoi i-am zis doamnei să uite tot ce am spus, toate cerințele și să-mi recomande ea ceva. Singura condiție, să nu fie ceva dulce. A plecat. A venit în 30 de secunde și mi-a întins gingaș mâna. Pe cartonașul lunguieț se împăștiase obraznic o explozie de fructe condimentate, un nectar de fructe, o exuberanță florală sexy, îndrăzneață, dar discretă totodată cu bun simț, atât cât trebuie, suficient de îndrăzneață cât să-ți atragă atenția, suficient de la locul ei cât să nu fii țoapa din metrou care mestecă ciungă. Mere, pere, prune, scorțișoară, trandafir, iasomie, un iz de miere, un dulce care te face să închizi ochii și să zâmbeșți complice, nu un dulce grețos de lumânare ieftină. Wow, mi-am zis, aș putea să am o aventură cu el. Cum îl cheamă? Forbidden Games, mi-a răspuns doamna. E clar, suntem predestinați. Cât costă? 1 200 lei 50 ml. CÂÂÂT? N-am întrebat, dar probabil că mi-a văzut mirarea și a completat: Acesta este prețul când achiziționați parfumul pentru prima oară. Apoi se face refill și e la jumătate de preț.

Așa cum m-a sfătuit Maria nu l-am cumpărat, ci am plecat să văd cum se transformă pe parcursul zilei. Am plecat cu amantul nu la braț, ci pe gât, căci nu mai aveam loc de testat la încheieturile mâinilor. L-am luat acasă să văd ce știe să facă. În drum spre mașină, îl simțeam jucăuș, sexy, îndrăzneț și mă tenta să mă abandonez lui, amantului de Dorobanți.

Text: Ana Nicolescu

 

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

  1. […] mai cumpărăm compulsiv, ne documentăm înainte de a cumpăra un parfum scump. Nu mă refer aici la un parfum de Duty Free, ci la unul de parfumerie de nișă. Mă refer la […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.