Wanna-have-nigger-butt motivation… la B.Energy

A doua saptamana de remodelare corporala la sala-concept B.Energy s-a lasat cu tonifiere. Nu pentru ca asa mi-am propus, ci pentru ca asa am nimerit. Si ca sa daram mitul conform caruia lunea nici macar firul ierbii nu creste, am zis sa incep cu energie si elan la ora de Knock out Butt, cu Brenda. Deci gata cu dansul si cu distractia din prima saptamana, e cazul sa mai si doara putin. Oricum, daca nu doare, lucrezi degeaba. Iar efortul nu este efort decat atunci cand incepe sa doara. Asta din experienta mea de cand tot merg la sala.

Brenda a inceput ora nu cu un exercitiu, cum probabil ne-am fi asteptat toate. Ci cu o intrebare: Vreti sa aveti fund de negrese? Yeah, pick meee. Mi-am adus cel mai inalt stepper, cele mai mari greutati pentru picioare si da-i si lupta. Cand oboseam si Brenda vedea ca lasam garda jos, ne intreba iar: Vreti sa aveti fund de negrese? Dupa o jumatate de ora pe stepper, nu imi mai dadeam seama carei rase apartine fundul meu, nu-l mai simteam. Si ca sa ne demostreze ca oricand se poate si mai rau, Brenda ne-a supus catorva exercitii pentru coapse si fesieri, de data asta, pe saltea, daaar cu greutati la picioare. Deci treaba nu e atat de simpla cand vine vorba de tonifiere. A doua zi, parca ma batuse cineva cu ciocanul de snitele peste fesele mele aspirante la statutul de fund de negresa.

Miercuri imi propusesem sa incerc ceva mai light. N-am avut timp sa ma uit peste program inainte sa ajung la sala, dar am rasuflat usurata cand am vazut ca am nimerit la Fitball cu Alex. Ce poate fi asa greu la Fitball? Sari pe minge, faci niste abdomene, greutatea e preluata de minge, draga de ea, si tot asa. Ei bine, nu e chiar asa. In primul rand, e bine de stiut ca mingile sunt pe diferite marimi, in functie de inaltimea celui/celei care se incumeta sa exerseze pe ea. Eu m-am infipt la cea mai mica, deh, lungimea picioarelor si latimea soldurilor n-ai cum sa le schimbi. Dar am aflat ulterior ca mingile mari sporesc eficienta. Si am mai aflat ca la Filball iti tonifiezi musculatura si pierzi in greutate. Bineinteles ca eu mi-am tonifiat si abdomenul pentru ca, pe langa exercitii, iar am ras. Mult.

Si nu aveam cum sa inchei saptamana intr-un mod mai optimist decat la Step Pump cu Tania. Iarasi stepper, benzi elastice si greutati la picioare, despre care Tania ne pacalea ca sunt cu nisip din mare. Iarasi multa energie, ritm, tonifiere, wanna-have-nigger-butt motivation si frumusetea Taniei, acea Tania care te pune la munca zambind si nu ai cum sa te superi pe ea. Ba chiar ii multumesti.

Saptamana viitoare va povestesc cum am tras aer in piept, mi-am indreptat spatele si am zis gata cu rasfatul. Trecem la cate 2 ore de Skinny Jeans Aerobic in fiecare luni, miercuri si vineri.

 

Text: Ana Nicolescu

 

 

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

  1. […] aparut pe mamicaurbana.ro in 10.11.2012. Pentru articolul integral, click […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.