Workshop Mamica Urbana. Poarta-ma in materiale naturale!

Rin Grand Hotel, duminica, 7 octombrie 2012, 13.30 – 14.15

Pentru a doua oara in acest an, Ligia Pop m-a invitat, cu aceeasi incredere, ca si prima oara, sa sustin doua workshop-uri in cadrul targului Raw Generation Expo. A V-a editie a Expozitiei Raw Generation va fi pe 7 octombrie, 2012 la Bucuresti, la Rin Grand Hotel. Expozitia va fi deschisa publicului larg intre orele 10-20, iar evenimentul este dedicat unui stil de viata sanatos si cat mai natural.

Organizatoarea evenimentului este Ligia Pop, promotoarea alimentatiei raw food in Romania, raw food chef, autoarea cartilor “Retete Vegane fara Foc” ,”Germeni si Vlastari: Surse de Sanatate si Energie” si “Deserturi pentru Parinti si Copii Sanatosi”, gazda show-ului TV online “Ligia’s Kitchen®” si castigatoarea titlului international YouTube Next Chef.

In cadrul evenimentului vor fi prezentari de sanatate, bufet raw, un loc dedicat copiilor, vor fi demonstratii, ateliere de frumusete si machiaj mineral, plus multe altele. La editia aceasta la intrare, se vor putea cumparara optional bilete (10 lei/buc) pentru a intra in tombola expozitiei. Premiul cel mare va fi un germinator automat Easy Green in valoare de 930 lei, oferit de Ligia Pop.

 

Primul workshop Mamica Urbana de la aceasta editie se numeste Poarta-ma in materiale naturale si vom vorbi despre importanta folosirii materialelor naturale pentru copii. Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie si reflexoterapie, ne va spune:

  • De ce este bine sa acordam o atentie deosebita articolelor cu care ne imbracam copiii.
  • De ce este recomandat ca acestea sa fie confectionate numai din fibre naturale (bumbac, in, canepa, lana, matase, soia, bambus, de preferinta provenind din culturi bio), care permit pielii sa respire, care favorizeaza eliminarea transpiratiei si toxinelor acumulate in organism si care nu determina alergii cutanate.
  • De ce recomanda ca imbracamintea si incaltamintea sa fie lejere si confortabile.
  • De ce sa evitam imbracamintea confectionata din fibre artificiale, care, in plus, este tratata cu substante sintetice ce se absorb, intr-o anumita proportie, si influenteaza negativ sanatatea organismului copiilor nostri.
  • Ce sunt xenoestrogenii si de ce le recomanda mamelor, mai ales cu copii mici, sa foloseasca, pentru spalarea hainelor copiilor, detergenti cat mai naturali (non-toxici).

 

O varianta sanatoasa de articole naturale pentru copii si mai mult decat utile pentru mame, vine de la Diana Mateescu, cea care a pus bazele singurei firme romanesti care produce esarfe portbebe. Diana promoveaza babywearing-ul si, pe site-ul ei, Poarta-ma!, gasesti o gramada de informatii despre sling-uri, wrap-uri, Mei Tei-uri, despre diferentele dintre esarfele portbebe si marsupiile din comert, ca functionalitate si contraindicatii medicale. Diana va veni la workshop-ul Mamica Urbana. Poarta-ma in haine naturale pentru a ne arata minunatiile de esarfe, pentru a ne arata cum sa le folosim in functie de greutatea, varsta si (mai ales) temperamentul copilului si pentru a ne povesti despre beneficiile babywearing-ului. Diana are si o surpriza pentru mamele care vin la workshop… I could tell you, but I’d have to kill you :).

 

Va astept duminica, 7 octombrie, intre 13.30-14.15, la Rin Grad Hotel, sa vorbim cu Dr. Ruxandra Constantina si Diana Mateescu despre importanta purtarii copiilor in materiale naturale.

 

Text: Ana Nicolescu

 

 

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.