Știri
Leave a comment

Zilele Filmului German la Bucuresti, 31 octombrie- 6 noiembrie 2014

Goethe-Institut organizeaza in perioada 31 octombrie- 6 noiembrie 2014 Zilele Filmului German la Bucuresti. Festivalul va avea loc la Cinematograful Studio si va proiecta in fata publicului bucurestean 12 productii germane de succes ale ultimilor ani. Deschiderea festivalului va fi facuta de avanpremiera in cinematografe a filmului KREUZWEG / PATIMILE MARIEI / STATIONS OF THE CROSS (regia Dietrich Brüggemann), castigator al Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu in 2014, distribuit in Romania din luna noiembrie de Parada Film.  Cele 12 filme prezentate in cadrul Zilelor Filmului German la Bucuresti sunt opt filme de fictiune si patru documentare, prezentate pe parcursul a sapte seri la Cinematograful Studio.

Accesul la proiectii se va face in baza biletelor cumparate de la casa de bilete a cinematografului la pretul de 10 RON / bilet sau in baza abonamentelor de 28 RON / 4 intrari.

Deschidere, Vineri, 31.10., ora 19:00

Patimile Mariei/ Kreuzweg (R: Dietrich Brüggemann, 2014, 107‘, drama)
Invitati: actrita principala, actrita secundara/ scenarist

Maria este o tanara de 14 ani, dinr-o familie foarte catoloica. Maria isi traieste viata in lumea moderna, dar il iubeste pe Iisus mai mult decat orice pe lume si vrea sa ajunga la el, ca toti ceilalti copii despre care a auzit. Asa ca Maria parcurge 14 tablouri, asa cum Iisus a parcurs pe Golgota, pentru a-si atinge la final scopul. Nici macar Christian, un baiat de la scoala cu care in alta lume ar fi putut fi prietena, nu o pote opri. Lasa in urma o familie zdrobita de durere care se retrage in rugaciune. Filmul este o poveste despre religie, devotament si credinta habotnica spusa in 14 cadre lungi.

Sambata, 1.11.

18 h – Finsterworld (R,: Frauke Finsterwalder, 2013, 91’, drama)

Finsterworld este o piesa cu 12 personaje principale care interactioneaza gradual unele cu celelalte, intr-un scenariu alambicat si fantastic.

20 h – Părinți/ Eltern (R: Robert Thalheim, 2013, 100’, comedie)

Un tata, o mama, doi copii, doua locuri de munca, un hamster si multa dezordine. Mama este medic, iar tatal  regizor de teatru, care si-a crescut fiicele si a renuntat cativa ani la cariera. Acum isi doreste sa se intoarca la profesia lui si angajeaza o bona, o tanara tacuta din Argentina care sa le usureze viata.

Duminica, 2.11.

18 h –Alias (R: Jens Junkers, 2009, 80’, documentar). + Q&A cu regizorul

Un baietel creste intr-o lume idilica, alaturi de fratii si surorile lui, intr-o familie mic burgheza religioasa. Nu i s-a parut niciodata ciudat faptul ca infatisarea lui nu este neaparat tipica pentru un baietel neamt. In jurul varstei de 20 de ani se cearta cu tatal lui care, intr-un acces de furie, ii spune presupusul adevar despre originea lui. Intreaga familie ii apare atunci ca o constructie subreda, bazata de ipocrizie, membrii sai par a fi paznicii tacuti ai unui mare secret.

20 h –Love Steaks (R: Jakob Lass, 2014, 90’, comedie, drama, romantic)

Un hotel de lux, cu clientela de lux si personal iritabil. Un cuplu care s-ar putea indragosti, sau ar putea abandona posibila lor relatie in faza de inceput.

Luni, 3.11.

18 h – Houston (R: Bastian Günther , 2013, 107’, drama)

Un headhunter din Germania pleaca intr-o calatorie la Houston, Texas, in cautarea unui cunoscut CEO al unei companii petroliere. Dar se pare ca aceasta calatorie ii destrama cu totul viata.

20 h – Farewell Herr Schwartz (R: Yael Reuveny, 2014,96‘, documentar) + Q&A cu regizoarea

Un documentar despre urmarile unei decizii luate de un frate si o sora in 1945. O intalnire ratata, doua familii si trei generatii.

Marti, 4.11.

18 h – Soția Polițistului/ Die Frau des Polizisten (R: Philip Gröning, 2013, 175‘, drama) + expozitie foto pe tema violentei conjugale

Un cuplu de tineri duce o existenta modesta, in provincie, impreuna cu fiica lor. Sotul este politist, un functionar public comun clasa de mijloc. Sotia sta acasa si are grija de fetita, un copil vioi si curios. O familie aparent obisnuita care traieste bucuriile simple ale vietii. Este, de asemenea, o viata de violenta in crestere, masurata prin vanataile intunecate ale sotiei ofiterului de politie.

programm-plakat_480x680

Miercuri, 5.11.

18 h – Nu mă uita/ Vergiss mein nicht (David Sieveking, 2012, 88‘, documentar)

David Sieveking urmareste ingrijirea la domiciliu a mamei sale, care, la fel ca 2 milioane de alte persoane din Germania, sufera de boala Alzheimer. Parintii lui David au fost parte a unei miscarii studentesti din anii 60 si au avut o relatie deschisa, care este acum pusa la incercare in mod dramatic de boala. Intreaga familie are de-a face cu conflicte mocnite si incearca sa gaseseasca noi resurse de solidaritate intre ei.

20 h – Layla Fourie (R: Pia Marais, 2013, 108‘, thriller)

Layla Fourie este o tanara mama singura in Africa de Sud care primeste la serviciu rolul de poligrafist. Intr-un mediu constant dominat de neincredere, minciuna si frica, Layla devine ea insasi suspect in scurt timp.

Joi, 6.11.

18 h – Draussen ist Sommer (R: Friederike Jehn, 2013, 96’, drama)

Ranita de aventura tatalui, o familie germana se muta spre Elvetia, in speranta de a se reuni intr-un decor idilic. Dar pentru mama si copii noul inceput intr-o tara straina este greu. In timp ce mama lor se ascunde in pat, Bubi, cel mai mic, nu mai vorbeste. Sora lui, domnisoara Sophie, devine beligerant si Wanda are o relatie cu un baiat de cartier. In cele din urma, ea decide sa ia viata in propriile mâini.

20 h – Der Fall Chodorkowski (R: Cyril Tuschi, 2008-2011, 116‘, documentar) + Q&A cu regizorul

Hodorkovski, cel mai bogat rus, il contesta pe presedintele Putin. O lupta a titanilor incepe. Putin il avertizeaza sa stea departe, dar Hodorkovski se intoarce in Rusia, stiind ca va fi inchis, odata se va intoarce. De ce nu a ramas in exil cu cateva miliarde? O calatorie personala a lui Hodorkovski.

Comunicat de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree