Inspir și expir
comment 1

Ziua Portilor Deschise la Dacia Plant

Desi nu am reusit sa ajung la Ziua Portilor Deschise la Dacia Plant, am auzit cateva lucruri frumoase despre ei, care cred ca merita a fi impartasite. Cel mai fascinant lucru mi s-a parut faptul ca, acum 11 ani, au pornit la drum cu 100 de euro. 100 de EURO???? Si au ajuns unde sunt? Am si eu 100 de euro, dar nu stiu sa le spun povestea succesului.

Daca poate vi se pare ca extractele vegetale sau suplimentele alimentare nu beneficiaza de colaborarea cu lumea medicala, asa cum am auzit de la cativa neinitiati, ei bine, va inselati. Anul acesta Dacia Plant a lansat, in colaborare cu Prof. Dr. Farm Ursula Stanescu, membru al Academiei de Stiinte Medicale, o serie de comprimate in format blisterizat care sunt bazate pe combinatii de extracte vegetale standardizate. Comprimatele blisterizate Dacia Plant se afla sub controlul de calitate al Disciplinei de Farmacognozie din cadrul Facultatii de Farmacie a Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi.

Totodata, pentru a aduce in atentia lumii medicale romanesti rezultatele inregistrate de fitoterapia moderna la nivel mondial, Dacia Plant a lansat o revista medicala trimestriala numita Natura Medicatrix care sintetizeaza studii clinice internationale actuale si care este distribuita trimestrial medicilor specialisti si medicilor de familie. Deci toata munca este studiata, monitorizata si comunicata.

ABC_5980

Un alt lucru laudabil, din punctul meu de vedere este faptul ca anul trecut Dacia Plant a dat startul unui proiect pilot prin care dorea pastrarea si promovarea soiurilor romanesti de legume, nemodificate genetic si destinate cultivarii in sistem bio. Au fost comercializate astfel peste 20 000 de fire de rasaduri de legume.

Anul acesta cei de la Dacia Plant se axeaza pe un proiect de salvare si promovare a diferitelor soiuri de plante medicinale. Altadata atent monitorizate in institute de cercetare (astazi pe cale de disparitie), plantele medicinale au pierdut treptat din interesul cultivatorilor. Astfel, au creat o colectie unicat de plante medicinale. Aceasta cuprinde peste 150 de soiuri de plante medicinale autohtone si va servi atat ca pepiniera pentru cultivatorii romani, cat si ca statie de cercetare si documentare pentru studentii facultatilor de profil.

ABC_5981

Cat despre interactiunea mea directa cu Dacia Plant, facuta de fiecare data prin intermediul Foto Union, puteti citi o Poveste cu ingeri, puteti Descoperi natura asa sau asa, sau puteti admira un Portret de copil.

Un singur lucru vreau sa mai scriu despre gama pentru copii, Ingerasul. Citez din comunicatul de presa: Copiii sunt cei care ne-au dat ideea sa mergem in spitalele de pediatrie din principalele orase ale Romaniei si sa le spunem povesti cu Ingerasul celor mici, aflati in tratament. Cat de frumos. Bravo. Felicitari!

In imagini, vizita la Dacia Plant a fost cam asa:

ABC_6084

ABC_6101

ABC_6072

ABC_5943

ABC_5815

ABC_6156

ABC_6165

ABC_6174

ABC_6207ABC_6144

Povesti live despre Ziua Portilor Deschise la Dacia Plant, puteti citi la Ina si la Cristina, doua dintre mamele bloggerite care au reusit sa ajunga la  Brasov sa viziteze fabrica.

Text: Ana Nicolescu

1 Comment

  1. Pingback: Dacia Plant si-o zi de povesti(t) | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree