Zurli la Palat

Duminica am modificat de tot programul ca sa ajungem la spectacolul “Intamplari din lumea povestilor” al celor de la Gasca Zurli, in frunte cu Mirela Retegan, “Tanti Prezentatoarea”, pentru copii. Cum deja Iulia fusese initiata in aceasta lume de poveste, am luat-o, si de aceasta data, cu noi. Mariuca s-a foit toata noaptea si a vorbit in somn cu Fetita Zurli, semn ca era tare nerabdatoare sa ajungem la spectacol. Iar noi, cei mari, am mers cu entuziasm si bucurie, observand antent, fericirea in ochii micilor copile.

Trebuie sa recunosc ca cel mai mult si cel mai mult am ras la melodia “Ratustele mele”. Este preferata mea. Dar asa, jucata de Zurli, cu colace, cu ochelari de inot si toate ustensilele necesare pentru a reda fidel si ludic ratele autentice. Iulia, care statea la mine in brate, imi arata agintandu-se ce se petrecea pe scena. Doar cu gesturi, cu vocale si cu putinele cuvinte pe care le vorbeste la 1 an jumate. M-am hranit cu bucuria ei si am cantat impreuna, razand cu gura pana la urechi.

Si iarasi nu am putut sa nu ma intreb de unde au oamenii astia ataaaaata energie. Se pare ca nu au (inca) copii. Sigur, cu o exceptie J. Ca altfel nu-mi explic. Oricum, e molipsitoare. La fel ca si cantecele, ca si cornetele pe care le avem prin casa cu zecile, ca si clipurile de la care nu cred ca vom lua pauza pana cand fetele nu vor avea pe putin 10 ani.

Mi-a placut ca stiu toate versurile si ca le pot canta cat de tare vreau fara se se uite cineva ciudat la mine. Ma incadrez perfect in peisaj. Toate mamele fac asta. Chiar si tatii, ceea ce inseamna ca viitorul suna Zurli. Iar explozia de culori, care e la fel la toate spectacolele, ma face sa ma intorc intr-o lume buna rau, intr-o lume cu mult soare si mii de jucarii, vorba cantecului. Melodiile sunt aceleasi, jocul de scena, la fel, actorii aceiasi. Dar cum se face ca de fiecare data ne ducem la spectacole ca si cum ne-am duce prima oara, cu entuziasm, cu bucurie? Cum poti sa repeti acelasi lucru si entuziasmul nici macar sa stagneze, ci sa creasca? Nu stiu, cred ca Mirela a umblat cu bagheta magica a Zanei.

Oricum, daca este cineva care sa nu fi experiemtat fenomenul Zurli, urmatoarea sansa este pe 31 mai. Si va anunt de pe acum ca sa aveti timp sa va rezervati locuri. Si pentru ca toti iubitorii sa aiba un loc sigur, spectacolul „Zboara, Zboara, Vrajimaturica!” va fi la Sala Palatului. Ca fiecare dintre producțiile Gastii Zurli, si acest nou spectacol isi propune sa le povesteasca celor mici, intr-o forma alternativa, prin joc, despre valorile importante ale familiei, despre ințelegere si despre cum poți invinge raul cu puterea faptelor bune si a zambetului.

Zurli - poster zboara zboara vrajimaturica GENERAL

Mirela Retegan este si autoarea povestii „Zboara, Zboara, Vrajimaturica”, spectacol care va include si un nou cantecel  pentru copii. Cantecul se va alatura seriei de hituri din colecția „Am o casuța mica”.

Bilete pentru super producția pentru copii „Zboara, Zboara, Vrajimaturica” s-au pus in vanzare pe www.eventim.ro si la casieria Salii Palatului.

Spectacolul are loc pe 31 mai, incepand cu ora 11.00.

Text: Ana Nicolescu  

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Bifați căsuța de selectare GDPR

  • Acest formular îți colectează numele, e-mailul și conținutul, pentru a putea urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.